vtbkultuur Kalmthout

Kalmthout

Belgische architect van landingskaart van Normandië-Hugo Van Kuyck

“Een vergeten held - Antwerpenaar : Hugo Van Kuyck. Dit jaar nu 75 jaar geleden op 6 juni 1944, kwam er een belangrijke kentering in WO II met de landing van de geallieerde troepen op het strand van Normandië. Deze landing zou de start betekenen van de bevrijding van Europa uit de handen van het Naziregime.

Datum: 17/10/2019
Uur: 20:00
Deuren open: 19.00
Plaats: Restaurant Strijboshof
Adres: Achterbroeksteenweg Achterbroeksteenweg, 69, 2920 Kalmthout
Prijs leden: 5 € Vab/vtb en DF
Prijs niet-leden: 8 €
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Reportage of lezing
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

“Een vergeten held “

Op 6 juni 1944, dit jaar 75 geleden, kwam er een belangrijke kentering in WO II met de landing van de geallieerde troepen op de stranden Normandië. Deze landing zou de start betekenen van de bevrijding van Europa uit de handen van het Naziregime.

 

Wie heeft de landingskaart van Normandië uitgetekend?

Het is een Antwerpenaar die een uiterste belangrijke rol heeft gespeeld in deze landing nl. Hugo Van Kuyck (kleinzoon van Frans Van Kuyck die hier in Kalmthout het Zwaluwdak (huidige O.C.M.W.) liet bouwen en bewoonde).  Reden genoeg om deze Sinjoor in de kijker te plaatsen.

 

Op donderdag 17 oktober, naar aanleiding van de 75ste verjaardag van de landing in Normandië en de herdenkingsfeesten daaromtrent die op diverse plaatsen zullen plaats vinden (Heide, weekend van 20 oktober 2019), organiseert onze afdeling een lezing over deze Antwerpse architect (en zeilbootbouwer van de Askoy II) en ontwerper van de landingskaart.

 

De lezing zal gegeven worden door  Luitenant-Kolonel Rombouts Eric die de legercarrière van Hugo Van Kuyck zal bespreken. Hierbij zullen exclusieve originele documenten getoond worden in verband met de landing in Normandië. Een uiterst interessante avond die je niet mag missen.

 Omdat dit onderwerp heel wat geïnteresseerden aantrekt raden wij u aan om u in te schrijven via Kalmthout@vtbKultuur.be

 Voor bijkomende inlichtingen kan u altijd bellen naar het nummer 0479698492

Met dank aan het FelixArchief voor het uitlenen van de foto's : FelixArchief/Stadsarchief Antwerpen, FOTO#42343

<
>
x