vtbkultuur Izegem

Izegem

KNIPOOGDAG

Alle cultuurliefhebbers worden deze 25 maart in Limburg verwacht. Het Genkse mijnerfgoed - C-Mine op de oude mijnsite van Winterslag - is de uitvalsbasis voor onze Knipoogdag.

Datum: 25/03/2018
Uur: 07:00
Uur van samenkomst: 6:45
Plaats van bijeenkomst: Kortrijk Expo
Prijs leden: 41
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

Dit jaar is Genk in Limburg met  de site van C-Mine aan de beurtWe rijden comfortabel met de autocar vanaf het station te Harelbeke worden in Genk ter plaatse afgezet en opgeladen. Het provinciaal bestuur vtbKultuur W-Vl. betaalt bovendien grotendeels de bus waardoor wij de totaalprijs gevoelig kunnen drukken.

 

Programma:

 • ·        07u00: vertrek vanaf het station Harelbeke - voldoende & gratis parking! Plaats uw wagen tegen de spoorwegberm!
 • ·        10u00-12u00: o.l.v. een ranger verkennen wij het Nationaal Park Hoge Kempen.
 • ·        12u15-14u00: Verzorgde warme middaglunch in een lekkere Genkse eetgelegenheid.
 • ·        14u00-17u15: vrije bezoeken op eigen tempo met pendelbus richting centrum en naar C-mine.  Een cultureel menu waarop je vrijblijvend en gratis (inbegrepen in onze prijs) kunt op aansluiten. Flaneer door de stad en C-mine  (Creatief Genks mijnerfgoed met hedendaagse artistieke bedrijvigheid). Daal af in het ondergronds belevingsparcours, je wandelt door oude tunnels en langs nieuwe uitdagende installaties tot op de top van de schacht, bezoek het werkterrein van Studio Pieter Stockmans (de internationaal gerenommeerde keramist) in het voormalig metaalmagazijn. Je komt hier ogen te kort. Maar ontdek ook historische, moderne, charmante en supergezellige pareltjes met volgende hoogtepunten :
  • ·        Multiculturele ontdekkingstocht in de Vennestraat waar Italië, Turkije en Griekenland de zuiderse proeftuin zijn met de vele kruidenierszaakjes en pop-up activiteiten
  • ·        Miniconcertjes van de Genkse Academie voor Kunst in het Cultuurcentruim en C-Crib alsook orgelconcerten in de Sint-Martinuskerk.
  • ·        De tuinwijk van Winterslag kan je spelenderwijs verkennen via het spel OndersteBoven dat je uitdaagt om een mysterie op te lossen.
  • ·        Hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw
  • ·        De villa Le Coin Perdu, voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren met een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen begin 20ste eeuw
  • 17u15-18u00: Afsluiter met muzikale animatie op het C-mineplein met o.a. het Labyrint, een imposante stalen installatie van het kunstenaars- en architectenduo Gijs Van Vaerenbergh. Daarna huiswaarts met de autocar.

 

<
>
x