vtbkultuur Huldenberg

Huldenberg

Titanic - de musical - Donkmeer Berlare

De musical Titanic op het Donkmeer is een uitaging van jewelste voor Festivaria.
De voorbije jaren konden we al van verschillende hoogstaande musicals genieten aan het Donkmeer en dat zal nu niet anders zijn!
In de prijs is vervoer per autocar en drinkgeld chauffeur inbegrepen.

Datum: 07/09/2019
Uur: 21:00
Uur van samenkomst: 18:30
Plaats: Berlare
Plaats van bijeenkomst: Huldenberg Gemeenteplein
Prijs leden: 52
Prijs niet-leden: 54
Thema: Podiumactiviteiten
Type: Podiumactiviteit - concert

 

Festivaria – pionier in grootse openluchtspektakels in Vlaanderen – kiest in 2019 resoluut voor een uitdaging van jewelste: “Titanic, de musical”. Gebaseerd op echte mensen aan boord van het meest legendarische schip ter wereld, is ‘Titanic, de musical’ een verbluffend en opwindend spektakel gericht op de hoop en dromen van haar passagiers. Elk van hen ging aan boord met een eigen verhaal, eigen ambities. 1.517 mannen, vrouwen en kinderen konden hun verhaal niet verder vertellen. 1.517 passagiers konden hun ambitie niet waarmaken. Want in de laatste uren van 14 april 1912 gebeurde het onmogelijke, het onzinkbare schip kwam tot zinken.

‘Titanic, de musical’ ging in 1997 op Broadway in première en kon op heel wat bijval rekenen. De muziek en liedteksten van Maury Yeston en het script van Peter Stone wonnen samen een Academy Award, een Emmy Award, een Olivier Award en drie Tony Awards. De originele Broadway-productie won vijf Tony Awards. Een absolute aanrader voor elke musicalliefhebber.

Dat Festivaria deze grootse uitdaging durft aan te gaan, is niet verwonderlijk. In de voorbije 30 jaar hebben we al heel wat watertjes doorzwommen. Letterlijk en figuurlijk, in ons geval.
Elke keer leggen we de lat hoger. Elke keer verbazen we pers en publiek. Elke keer vinden we originele en verbluffende effecten die ons openluchtspektakel een meerwaarde geven. Decors die in vlammen opgaan, een verrassende dans-act op het water, overvliegende vliegtuigen, sneeuwstormen en windhozen… Geen enkele inspanning is ons te veel. En dat zullen we in 2019 opnieuw bewijzen.

Regisseur van dienst is Tijl Dauwe, die bij Festivaria in 2017 zijn debuut maakte met de wervelende ‘Kiss me, Kate’. De choreografie is in handen van Ingrid Coppieters en Geert Baetens neemt het dirigeerstokje op.
Wie volgende zomer aan boord stapt van de Titanic op het Donkmeer houden we nog even geheim. Maar het belooft alvast een indrukwekkende cast te worden.

<
>
x