vtbkultuur Huldenberg

Huldenberg

Knipoogdag Ieper

Filmlocaties in het Heuvelland van de tv-serie 'EIGEN KWEEK' en cultureel stadsfestival in Ieper.

Datum: 22/03/2020
Plaats: Ieper
Plaats van bijeenkomst: Huldenberg Gemeenteplein
Prijs leden: 55
Prijs niet-leden: 60
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

PROGRAMMA

  • In de ochtend, genieten we eerst van een koffie met een versnapering, van 10u tot 11.45, nemen we deel aan de busrondrit ‘In de voetsporen van de familie Welvaert’
  • Een groepsmaaltijd staat voor ons klaar vanaf 12.15 u.
  • In de namiddag, vanaf 14.00 u., start het tweede gedeelte van de KnipoogDag vanop de Grote Markt te Ieper waar we al in de juiste stemming zullen komen met fijne straatanimatie. Vervolgens kunnen we de historische binnenstad vrij verkennen en deelnemen aan heel wat activiteiten. 

IN DE VOETSPOREN VAN FAMILIE WELVAERT In de eerste reeks van de TV serie Eigen kweek begonnenaardappelteler Jos en zoon Steven cannabis te kweken om het hoofd boven water te houden. De serie is voornamelijk in Heuvelland gefilmd. We spreken af op het marktplein van Wijtschate! In de kerk een woordje uitleg door de gids en een filmpje met bloopers uit de serie.  Lachen geblazen. We maken dan een korte wandeling naar de oude pastorie, het “massagesalon” met een blik op enkele decorstukken o.a. de maquette over de Mijnenslag van Eigen Kweek. Vervolgens op de bus een rondrit door Heuvelland langs belangrijke filmlocaties zoals de  boerderij van Jos en Ria en de loods van de eerste serie.

CULTUREEL STADSFESTIVAL IN IEPER In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Ieper verkennen. Met je vtbKultuurbutton opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt vele monumenten die getuigen van een zeer rijk en divers verleden. Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad en één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhallen is het bewijs van deze glorieperiode. Ook de Sint-Maartenskathedraal ende prachtige vestingen dateren uit dit tijdperk. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de charmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld. Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op. Ieper telt ook heel wat mooie kerken waarvan de verschillende torens de skyline van de stad op vandaag nog kenmerken. Gidsen staan ter plekke en laten je verder kennismaken met de vele gekende en mindergekende pareltjes van Ieper. Van 17 tot 18 uur sluiten we de KnipoogDag af met een drankje.

Uw betaling op rekening (IBAN) BE 23 1030 3038 2791 - BIC NICABEBB van vtbKultuur Huldenberg, Dorpsstraat 21, 3040 Neerijse geldt als inschrijving, inschrijven kan tot 14 februari 2020.

 

<
>
x