vtbkultuur Holsbeek

Holsbeek

Wandeling in de Joodse buurt van Antwerpen

Wandeling begeleid door Boudewijn Willemsens

Datum: 02/06/2019
Uur: 10:15
Uur van samenkomst: 10.00
Plaats: Centraal Station Antwerpen
Adres: Koningin Astridplein 27, 2018 Antwerpen
Plaats van bijeenkomst: Aan de grote trap
Prijs leden: € 10.00
Prijs niet-leden: € 14.00
Thema: Andere culturen
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 2

Zin om een educatief en culturele wandeling door de Joodse wijk te maken?  Deze inspirerende beleving is een ideale manier om uzelf, vrienden, familie, collega’s, enz  te trakteren op een boeiende excursie !

Onze gids vertelt u graag alle ins en outs over deze wijk. De rondleiding is mede georganiseerd door Joden in Antwerpen waardoor u een echt kijkje achter de schermen zult krijgen met een synagoge bezoek waarbij u o.a. de bibliotheek en soeka zult gaan zien. In gesprek met een gids van de synagoge mag u alles te weten komen over het Joodse geloof, cultuur, en de Bijbelse feesten.

Geniet nadien van de warme gastvrijheid en culinaire gerechten bij een koosjer restaurant waar Jeroen Meus op bezoek was tijdens de reeks 'Goed volk'

Het heerlijke driegangenmenu bij Hoffy's kost € 29.00 per persoon. Bronwater inbegrepen. Andere dranken aan meerprijs. Dat is uiteraard de plaats waar je uitleg krijgt over de Joodse keuken

Boek uzelf een stadswandeling in de Joodse wijk van Antwerpen met een enthousiaste gids, iemand die de wijk ademt en lief heeft. Geen saaie uitstap maar een boeiende tocht met het nodige entertainment wat erg belangrijk is voor een onvergetelijke dag in deze prachtige wijk!

De gemakkelijkste manier om u naar Antwerpen-Centraal te begeven is uiteraard de trein. Er zijn per uur twee rechtstreekse treinen plus nog een zeer goede verbinding met 1 overstap (in Mechelen)

<
>
x