vtbkultuur Holsbeek

Holsbeek

Tom Frantzen, beeldenroute en beeldentuin - UITGESTELD TOT 2021

Tom Frantzen, hedendaagse fantastiek

Datum: 13/09/2020
Uur: 08:30
Uur van samenkomst: 08:15
Plaats: Sportschuur
Adres: Sportschuur , 3220 Holsbeek
Plaats van bijeenkomst: Bushalte
Prijs leden: 41.00 € / +65: 37.00 €
Prijs niet-leden: 46.00 € / +65: 42.00 €
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 10

Mijn stijl, gekenmerkt door fantasie en humor, omschrijf ik het liefst als ’Hedendaagse Vlaamse Fantastiek’. Het is een vorm van satirisch surrealisme waarin ik vooral geïnspireerd ben door het menselijk gedrag. In al mijn beelden streef ik naar een ruimtelijke dynamiek. Vormelijk combineer ik graag minimalistische vormen in kortenstaal, steen, beton of hout met organische vormen in brons.
Al meer dan 20 jaar besteed ik de helft van mijn tijd aan het verwezenlijken van mijn beeldentuin "De Paden van de Waaienberg". De andere helft gaat naar het maken van beelden voor de openbare ruimte. In de beeldentuin zijn de beelden volledig in symbiose met de natuur. Mijn creativiteit kent hier geen grenzen, zowel qua inhoud als qua vorm. Kers op de artistieke taart is het 14 meter lange beeld "De Opmars van de Menselijke Waanzin". Mijn beelden in de publieke ruimte zijn veelal het resultaat van deelname aan wedstrijden.

Interactiviteit is ook hier weer een belangrijk gegeven.


Tom Frantzen

Opstapplaatsen:
Holsbeek, Sportschuur          08.30
Bertem, Carpoolparking        08.45

Voormiddag
De bus brengt ons tot in het centrum van Brussel. We maken een wandeling langs de beelden van Jacques Brel, Pieter Bruegel, Madame Chapeau. Ondertussen leren we Brussel ook een beetje beter kennen. De bus pikt ons op en we bezoeken de Vaartkapoen op de grens van Sint-Jans-Molenbeek en Brussel voor we richting Steenokkerzeel trekken waar Tom Frantzen twee beeldengroepen gecreëerd heeft op de rotondes nabij de luchthaven.


Middagmaal
De bus brengt ons voor de lunch naar Baron's Brasserie in Neerijse.

Facultatief
2 gangen menu: soep en hoofdschotel (keuze uit kip of vis): 25€ - drank niet inbegrepen

Namiddag
Na de lunch gaat het richting beeldentuin in Duisburg. In de tuin neemt Tom ons zelf op sleeptouw en weet ons op zijn eigen sappige manier te boeien.

Bekijk alvast deze smaakmaker : "De Paden van de Waaienberg"

Inbegrepen:
autocarvervoer, fooi en kosten chauffeur, gids tijdens de daguitstap, met audiofoonsysteem.

Vooraf inschrijven (we hebben in het totaal slechts 35 plaatsen !) Hoeveel er nu nog beschikbaar zijn zie je hierboven.
In overeenstemming met de corona-richtlijnen voor de socio-culturele sector, zijn wij verplicht om van elke deelnemer de naam voornaam en contactgegevens te hebben vóór de aanvang van de activiteit. Wij zijn verplicht deze gegevens bij te houden tot één maand na de activiteit, met respect voor de GDPR-wetgeving. Gelieve ons dus per mail aan holsbeek@vtbkultuur.be de gegevens te bezorgen van de andere personen voor wie je inschrijft.

 Inschrijven vóór 15 augustus 2020 én betalen binnen de 5 werkdagen na inschrijving.

<
>
x