vtbkultuur Holsbeek

Holsbeek

Nieuwjaarsconcert in BOZAR --VOLZET--

Ook dit jaar weer een topper ddo het Nationaal Orkest van België onder leiding van George PehlivanianO

Datum: 05/01/2020
Uur: 15:00
Uur van samenkomst: 14:40
Deuren open: 14:00
Plaats: Bozar
Adres: Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Inkomhal
Prijs leden: € 16.00
Prijs niet-leden: € 20.00
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

De negentiende eeuw was een grillige periode in Europa. Frankrijk bijvoorbeeld ging in honderd jaar tijd van monarchie, naar republiek, terug naar keizerrijk om vervolgens weer een republiek te worden. De rijke Parijzenaren hielden zich echter liever bezig met andere zaken: “nergens werd over gesproken, behalve over danspartijen en schitterende soirees,” aldus de flamboyante modejournalist Octave Uzanne. Populair op deze festiviteiten was de wals, de levendig draaiende dans op de driekwartsmaat. Componisten schreven ze soms specifiek voor deze gelegenheden, of als onderdeel van een opera of ballet.

Parijs walste door. Ondanks deze perikelen in eigen land, bleef Frankrijk zijn macht op het wereldtoneel bruut vergroten, ten koste van honderdduizenden levens. De kracht van de muziek doet ons de ellende van de echte wereld even vergeten. Maar pas op voor u iemand ten dans vraagt: vergeten kan snel omslaan in ontkenning

Op het programma: 

  • George Gershwin, Cuban Ouverture
  • Georges Bizet, Suites uit Carmen
  • Giacomo Meyerbeer, Les Patineurs (de Schaatsers)
  • Charles Gounod, Wals uit Faust
  • Johannes Brahms, Hongaarse dansen nr. 1
  • Johann Jr. Strauss, Pizzicato Polka; Kaiser-Waltz, op. 437 Alexander Borodin, Polovetzer dansen uit Prince Igor
  • Aram Chatsjatoerjan, Adagio uit Spartacus suite; Wals uit Masquerade suite; Lezginka uit de Gayane suite nr. 1

 

Verplaatsing: 

  • Eigen vervoer of trein

    Wie zijn/haar wagen wil laten staan in de stationsparking aan de Ijzerenwegstraat, 3010 Kessel-Lo (achterkant station) betaalt daarvoor maximum € 5,20 per dag in het weekend als je je parkingticket samen met je treinbiljet voorlegt bij een stationsloket. 

Om deze uiterst lage prijs te kunnen garanderen, vragen wij je zo snel mogelijk in te schrijven en te betalen vóór dinsdag 1 oktober 2019. Enkel als je de bevestigingsmail ontvangen hebt én de overschrijving uitgevoerd, ben je zeker van je plaats want OP=OP !

<
>
x