vtbkultuur Holsbeek

Holsbeek

Musical Rubens (Inschrijvingen afgesloten)

Openluchtopvoering van de musical in het schitterende decor van het kasteel de Merode

Datum: 22/08/2018
Uur: 20:45
Uur van samenkomst: 20:15
Deuren open: 20.15
Plaats: Kasteel de Merode,
Adres: de Merodedreef 2, 2260 Westerlo
Plaats van bijeenkomst: de Merodedreef 2 te 2260 Westerlo
Prijs leden: € 42.00
Prijs niet-leden: € 44,00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Podiumactiviteit - theater
Beschikbare plaatsen: -6

Historalia neemt je in de zomer van 2018 opnieuw mee in een betoverende en muzikale reis door de tijd. Eindhalte is deze keer het Antwerpen van de 16de en vroege 17de eeuw, de tijd waarin Rubens zich opwierp tot een van de beroemdste en meest veelzijdige kunstenaars. Het publiek mag zich verwachten aan een totaalbeleving in openlucht.
Een sensationele voorstelling, een spannende en ontroerende verheerlijking van ons eigen erfgoed. Na het succes van Marie-Antoinette en Albert I zet Historalia samen met regisseur Luc Stevens het leven van Rubens in de verf. Letterlijk en figuurlijk.
De acteurs worden bijgestaan door meer dan 100 figuranten en door een 12-koppig live-orkest.

De voorstelling van Rubens begint stipt om 20.45u. Na 50 minuten is er een pauze van ongeveer 30 minuten. Daarna volgt het tweede deel van ongeveer een uur. Bij het opstellen van de tribunes wordt gestreefd naar een optimaal zicht op het spektakel vanaf zo veel mogelijk plaatsen. Hierdoor is het zicht vanaf de zijtribunes even goed als het zicht vanaf de middentribunes. Eveneens is de tribune volledig overdekt zodat we niet afhankelijk zijn van eventueel mindere weersomstandigheden.

http://historalia.be/spektakels/rubens-2018

<
>
x