vtbkultuur Holsbeek

Holsbeek

Knipoogdag 2018

Noteer alvast deze datum in je agenda

Datum: 25/03/2018
Deuren open: 10:00
Plaats: Genk
Adres: André Dumontlaan 8003 3600 Genk , 3600 Genk
Plaats van bijeenkomst: Het Mijndepot - Waterschei
Prijs leden: € 14.00
Prijs niet-leden: € 20.00
Thema: Andere culturen
Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 1

Ochtendprogramma

Tijdens de voormiddag bezoeken onder begeleiding van een gids 'Het Mijndepot': In het voormalige magazijn van het mijngebouw in Waterschei huist vandaag ‘Het Mijndepot’. Hier houden oud-mijnwerkers het erfgoed en het mijnverleden levendig, met een expo en met straffe, ontroerende en mooie verhalen die ze voor jou graag opdiepen.

 Omstreeks 12.15 staat het middagmaal klaar voor wie er een bestelde (€ 20.00 p.p. excl drank)

Namiddagprogramma

Het Genkse mijnerfgoed imponeert. C-Mine op de oude mijnsite van Winterslagis de uitvalsbasis van onze Knipoogdag. De C staat voor creativiteit en combineert prachtig industrieel erfgoed met hedendaagse artistieke bedrijvigheid. Verken het Energiegebouw dat plaats biedt aan een cultuurcentrumen designcentrum. Daal afin het ondergrondse belevingsparcours 'C-mine expeditie'. Het voormalige metaalmagazijn is dan weer het werkterrein van Studio Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist. Op C-mine kom je ogen te kort !
Rond de mijn van Winterslag vind je een multiculturele wereld. In de Vennestraat smelten Italië, Turkije en Griekenland samen tot één zuiderse proeftuin. Je kan er verre specialiteiten ontdekken in de vele kruidenierszaakjes.
Een pendelbus brengt je vanuit C-mine heen en terug naar het stadscentrum van Genk. Hier kom je in verwonderingvoor de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw. In de villa 'Le Coin Perdu', de voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vind je dan weer een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen vanuit het begin van de 20ste eeuw.
Tijdens de knipoogdag duik je volledig in het mijnverleden en ontdek je hoe de industrie van toen de inspiratiebron vormy voor hedendaags design, kunst, creativiteiten innovatie. Verrassende concerten en boeiende gidsen kruiden je ontdekkingstocht

Voor de verplaatsing kiezen we voor eigen vervoer. 's morgens parkeren we op de mijnsite Thorpark in Waterschei. Bij C-mine zijn er 1000 gratis parkeerplaatsen.

 

<
>
x