vtbkultuur Holsbeek

Holsbeek

Havenrondvaart Antwerpen - INSCHRIJVINGEN AFGESLOTEN

We hebben bijkomende plaatsen ter beschikking gekregen van de rederij voor deze 90 minuten durende rondvaart door de dokken van de Antwerpse haven 

Datum: 13/07/2019
Uur: 15:15
Uur van samenkomst: 15:00
Plaats: Londonbrug
Adres: Londonbrug , 2000 Antwerpen
Plaats van bijeenkomst: Inschepingskaai
Prijs leden: € 12:50 - Kinderen -12 j: € 8.50
Prijs niet-leden: € 15:00 - Kinderen -12 j: € 9.50
Thema: Wetenschap en techniek
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 25

Dronk u vanmorgen een kopje koffie? De kans is groot dat de koffiebonen via de Antwerpse haven gepasseerd zijn, net zoals tal van andere producten. Vergelijk de haven gerust met een gigantische supermarkt, zowat alles wordt hier verhandeld - alleen zijn de winkelkarretjes machtige containerschepen.

Om een haven te verkennen, biedt een boot natuurlijk het beste perspectief: u kunt zien hoe de haven gegroeid is. Aanvankelijk lagen de kades in de stad en met elke uitbreiding schoof de haven verder op naar het noorden. We vertrekken in de oude stadshaven aan het Kattendijkdok - niet bepaald klein - maar een huidig containerschip kan er onmogelijk in. Dat wordt snel duidelijk als we enkele van die zeereuzen ontmoeten: de grootste zijn 400 meter lang, dat zijn 100 auto's achter elkaar!

Tijdens de rondvaart wordt audio-visuele begeleiding voorzien over de werking van de fascinerende haven van Antwerpen. De prijs hiervoor bedraagt €4 per set, voor 2 personen.

Opstapplaats

Londonbrug Antwerpen - bekijk hier het liggingsplan en informatie over bereikbaarheid

<
>
x