vtbkultuur Holsbeek

Holsbeek

Geleid bezoek "This is not a collection" en een stukje Parkabdij

Combirondleiding tentoonstelling + abdij
Na een bezoek aan de tentoonstelling This is not a collection neemt de gids je mee voor een unieke blik achter de schermen van de abdij in restauratie. Duur: 2 uur.

Datum: 03/11/2019
Uur: 14:30
Uur van samenkomst: 14:15
Deuren open: 14.00
Plaats: Abdij van 't Park
Adres: Abdij van 't Park 7, 3001 Heverlee
Plaats van bijeenkomst: Parcum, nabij de ingang van de abdijkerk
Prijs leden: € 14.00
Prijs niet-leden: € 16.00
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Architectuur
Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 3

Een bewegend Jezuskindje, geestelijke medicijnen, liturgisch speelgoed...

Doorheen de tijd hebben mensen op verschillende manieren uiting gegeven aan hun geloof. Het ongrijpbare grijpbaar proberen te maken. Met heel uiteenlopend erfgoed tot gevolg.

In een frisse en eigentijdse opstelling biedt PARCUM een kijk op dit veelzijdig religieus erfgoed. This is not a collection (3.07.2019 – 3.11.2019) brengt topstukken, bijzondere objecten en alledaags erfgoed uit de eigen collectie, in dialoog met werk van hedendaagse kunstenaars Guillaume Bijl, David Claerbout, Berlinde De Bruyckere en Ria Pacquée.

Meer dan alleen voor de eigen collectie, draagt PARCUM zorg voor het religieus erfgoed in Vlaanderen. This is not a collection is een blauwdruk van de erfgoedstukken die PARCUM koestert, zowel binnen als buiten de museummuren.

Een belangrijk deel van het abdijpatrimonium zal door PARCUM ontsloten worden. Daarnaast put het museum ook uit de collectie van het CRKC. Deze verzameling kunst- en cultuurobjecten uit Vlaamse kloosters, kerken en abdijen getuigt van de rijke religieuze cultuur in Vlaanderen in de voorbije vijftien eeuwen.

 

Combirondleiding tentoonstelling + abdij
Na een bezoek aan de tentoonstelling 'This is not a collection' neemt de gids ons mee voor een unieke blik achter de schermen van de abdij in restauratie. Duur: 2 uur.

 

Wegbeschrijving
Toegankelijkheid

Prijs leden vtbKultuur of VAB: € 14,00
Prijs niet-leden: € 16,00
MuseumPASS houders: € 6,00

Inschrijven én betalen voor donderdag 24 oktober 2019 !

Dit is de uiterste datum maar als je mee wil, schrijf je dan zo snel mogelijk in. Het aantal plaatsen is beperkt en de groep kan niet uitgebreid worden.

Verplaatsing met eigen vervoer

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<
>
x