vtbkultuur Holsbeek

Holsbeek

Dalí & Magritte (groep 1) ---VOLZET---

Twee iconen van het surrealisme in dialoog, een introductieuiteenzetting (30 minuten) met daarna vrij bezoek aan de tentoonstelling.

Datum: 27/10/2019
Uur: 11:15
Uur van samenkomst: 11:00
Plaats: Koninklijke Musea voor Schone Kunsten
Adres: Regentschapstraat 3, 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: Inkomhal
Prijs leden: € 18.00
Prijs niet-leden: € 21.00
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek

Dit najaar wijden de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België een uitzonderlijke tentoonstelling aan Salvador Dalí en René Magritte. Voor het eerst worden de verhoudingen en invloeden tussen de twee grootste iconen van het surrealisme belicht.

Salvador Dalí en René Magritte ontmoeten elkaar in het voorjaar van 1929 in Parijs, in het bijzijn van de grote namen van de artistieke avant-garde. In augustus van datzelfde jaar reist Magritte op uitnodiging van Dalí naar Cadaqués, de thuishaven van de Catalaanse schilder. Deze surrealistische zomer - ook Éluard, Miró en Buñuel maken deel uit van het gezelschap - zal beslissend blijken te zijn.

Dalí en Magritte wijdden hun carrières aan het uitdagen van de werkelijkheid, het betwisten van onze blik en het omgooien van onze zekerheden. Ondanks hun zeer uiteenlopende creaties en persoonlijkheden – die er uiteindelijk voor zullen zorgen dat hun wegen scheidden – bestaat er een fascinerend verwantschap tussen de twee surrealisten.

De tentoonstelling werpt licht op de persoonlijke, filosofische en esthetische relatie van de iconische kunstenaars aan de hand van meer dan 80 schilderijen, sculpturen, foto's, tekeningen, films en archiefstukken.

<
>
x