Cultuursmakers

Holsbeek-Leuven

BierOlade

Bier en chocolade ? Dat is 'WAUW'

Datum: 26/10/2018 tot 01/01/1970
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:45
Deuren open: 19:45
Plaats: te bepalen in functie van het aantal deelnemers
Prijs leden: € 18.00
Prijs niet-leden: € 22.00
Thema: Culinair
Type: Cursus/workshop
Beschikbare plaatsen: 11
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Bier is aan een geweldige opmars bezig in de gastronomie. Gerenommeerde restaurants zetten steeds vaker een menu met aangepaste bieren op de kaart. Het brede smaakspectrum van Belgische bieren - van zuur tot zoet - voegt verfijning en robuustheid toe aan de binnenlandse en buitenlandse keuken. Maar ook omgekeerd. Wie ooit al eens een zorgvuldig uitgekozen blokje kaas bij zijn bier geserveerd kreeg die weet dat die combinatie zo krachtig is dat je zintuigen ervan gaan tintelen als bij de eerste kus van een nieuw lief op een hete zomerdag. Aan het palet van smaakcombinaties mag je een nieuw wauw-effect toevoegen: bier en chocolade. Voor Werner Callebaut is dat geen nieuws. Hij is al jaren verliefd op het huwelijk tussen deze twee Belgische culinaire grootheden.

Werner presenteert voor ons een proeverij met 5 artisanale bieren en 5 pralines. De selectie van de bieren houden we nog even geheim, maar wat de oorsprong van de pralines betreft, willen we toch al een tipje van de sluier oplichten. Hiervoor werkt Werner samen met Chocobolic uit Boutersem, een artisanale chocolatier die al heel wat prijzen gewonnen heeft. Katleen van Chocobolic heeft vorig jaar het label HiB (Handmade in Belgium) van prinses Astrid mogen in ontvangst nemen voor haar bierpralines

Het aantal plaatsen is beperkt. Vlug inschrijven is dus de boodschap

<
>
x