vtbkultuur Holsbeek

Holsbeek

Bezoek Koffiebranderij JAVA

De vereniging Streekproducten Vlaams-Brabant overhandigde eind 2018 het vernieuwde promotielabel “Erkend Vlaams-Brabants Streekproduct” onder andere aan JAVA Koffie. Over dat streekproduct willen we best eens wat meer te weten komen en uiteraard ook eens proeven.

Datum: 10/05/2019
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 13:45
Deuren open: 13:30
Plaats: The JAVA Coffee Company
Adres: Wingepark 20, 3110 Rotselaar
Plaats van bijeenkomst: Shop
Prijs leden: € 12.00
Prijs niet-leden: € 15.00
Thema: Culinair
Wetenschap en techniek
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 15

Ga mee op een 2 uur durende ontdekkingstocht door de fascinerende wereld van de koffie onder begeleiding van een professionele gids. Onder het genot van een kopje koffie  krijg je een overzicht van de geschiedenis van de koffie en proeven we ook 3 verschillende koffies


Daarna bezoek je de koffiebranderij en het koffielabo. Doorloop het hele koffieproces, van het selecteren van groene koffie over het verwerkingsproces tot het verpakken.Want koffie branden en proeven is een echte kunst. Er wordt niet enkel gelet op het aroma en de smaak maar ook, zoals bij wijn, op de volheid, stevigheid en textuur in de mond. Zo komt een koffie pas in aanmerking om JAVA Koffie te worden nadat de meester koffiebrander verschillende stalen heeft geproefd.


Afronden doe je in de JAVA Shop waar je een geschenkbon t.w.v. 4 euro kan spenderen. Een aanrader voor iedereen die graag een super kop koffie drinkt!

<
>
x