vtbkultuur Holsbeek

Holsbeek

Anthuriumkwekerij AnthurMiddendorp ---VOLZET---

Gegidst bezoek door Raf Schepers.

Datum: 13/09/2019
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 09:45
Deuren open: 09:45
Plaats: AnthurMiddendorp
Adres: Molenweg 11, 3020 Veltem-Beisem
Prijs leden: € 5.00
Prijs niet-leden: € 7.00
Thema: Wetenschap en techniek
Type: Groepsbezoek

Een uniek bedrijf in België en Europa.
De anthuriumkwekerij werd opgericht in 1978 te Veltem-Beisem.   Sedert 2007 is het een landbouwvennootschap.  Ronny Middendorp en zijn echtgenote Rosette Kerremans leiden het bedrijf.  

Het bedrijf is gespecialiseerd in Anthurium Andreanum -snijbloemcultuur. De kwekerij bestaat uit 60.000 m² verwarmd glas, 3.000 m² bedrijfsgebouwen en heeft 25 vaste werknemers in dienst.

Het is een ultramodern bedrijf, volledig geautomatiseerd en geacclimatiseerd. Toch gebeurt er nog zeer veel manueel werk, omdat de anthuriumbloem ondanks haar uitzonderlijke lange houdbaarheid een zeer kwetsbare bloem is die met de grootste omzichtigheid dient behandeld te worden. Bij dit bezoek krijgen wij de kwekerij in bedrijf te zien

Door de vele jaren ervaring kweken zij kwaliteitsproducten en hebben zij een prachtig assortiment snij-Anthuriums, bestaande uit 16 variëteiten.

Hun specialiteit is de mengdoos. Deze verpakking bevat een kleuren- en soortenvariatie van al hun verschillende soorten anthuriums. Natuurlijk leveren zij ook op kleur of soort. Hun grootste betrachting is een hoogstaand kwalitatief eindproduct af te leveren aan de consument waarop zij trots kunnen zijn en waarover de eindverbruiker meer dan tevreden is.

Elke deelnemer ontvangt een leuke verrassing.

<
>
x