vtbkultuur Holsbeek

Holsbeek

Alain Remue en Child Focus spreken

... over mensen die verdwijnen ... over vertwijfeling en hoop ... over tragedie en opluchting ... over mensen die blijven zoeken ... en over een hecht team

Datum: 03/12/2018 tot 01/01/1970
Uur: 20:00
Deuren open: 19.30
Plaats: Buurthuis Nieuwrode
Adres: Dorp 7, 3221 Nieuwrode (Holsbeek)
Prijs leden: € 5.00
Prijs niet-leden: € 7.50
Type: Reportage of lezing
Beschikbare plaatsen: 10
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Op maandag 3 december2018 is Alain Remue, diensthoofd van de Cel Vermiste Personen van de federale politie, te gast bij vtbKultuur Holsbeek, samen met Sandra Voet van Child Focus. Het is een unieke gelegenheid om die avond een kijkje te nemen achter de schermen van de ‘Cel Vermiste Personen’. Alleen zo komt u meer te weten over de  werking van de cel vermiste personenen wat u in de praktijk kan doen opm Chils Focus te helpen.

We kozen voor Alain Remue, omdat we hopen op die manier een breed publiek aan te spreken. Het betreft dan ook een heel actueel thema waarop iedereen van harte wordt op uitgenodigd

Wie is Alain Remue ?

Alain Remue is het hoofd van de Cel Vermiste Personen van de Belgische federale politie. De dienst houdt zich bezig met de opsporing van en het onderzoek naar onrustwekkende verdwijningen en alle vermissingen van minderjarigen. De Cel is opgericht en in werking getreden tijdens de zaak Dutroux.

In de beginperiode was er veel negatief commentaar op de politie als geheel, omdat men vier van de zes slachtoffers van Marc Dutroux niet levend terugvond. Naarmate de tijd vorderde, veranderde dit beeld van de politie in het algemeen. Alain Remue kan ons als geen ander uitleggen hoe vermiste personen opgespoord worden. Een boeiende en vooral ontroerende lezing door een man met een passie en een echte roeping als agent in dienst van de burger. 

Praktisch

Vooraf inschrijven is wel verplicht en kan ten laatste tot 26 november 2018. De opbrengst van deze avond gaat volledig naar de Cel Vermiste Personen.

<
>
x