vtbkultuur Heist-op-den-Berg/Putte

Heist-op-den-Berg/Putte

Midsummer Mozartiade - Die Entführung aus dem Serail

Deze opera is de meest succesvolle opera van Mozart tijdens zijn leven. De eerste opvoering ervan werd door de componist in 1782 zelf gedirigeerd.

Datum: 30/06/2019
Uur: 14:00
Plaats: Brussel
Adres: Martelarenplein , 1000 Brussel
Plaats van bijeenkomst: station Heist o/d Berg
Prijs leden: 30
Prijs niet-leden: 32
Type: Evenement

Wist je dat Wolfgang Amadeus Mozart in zijn kinderjaren enkele weken doorbracht in Brussel? Voldoende aanleiding voor een festival in het teken van dit wonderkind. Op 30 juni kan je een opvoering bijwonen van Mozarts meest succesvolle opera tijdens zijn leven.

De vierde editie van het Midsummer Mozartiade festival, vindt in 2019 opnieuw plaats rond het Brusselse Martelaarsplein. Die Entführung aus dem Serail is een opera van Wolfgang Amadeus Mozart in drie bedrijven naar een libretto van J. Gottlieb Stephanie jr., gebaseerd op Belmonte und Constanze geschreven door Georg Friedrich Bretzner in 1780.

Deze opera is geschreven in Wenen, waar Mozart leefde en werkte nadat hij door de aartsbisschop van Salzburg ontslagen was als componist. Hoewel het in die tijd gebruikelijk was om opera's in het Italiaans te schrijven, is het libretto van deze opera in het Duits. Het is verder bijzonder dat deze opera zich in een harem in Turkije afspeelt. De eerste opvoering, waarbij keizer Jozef II aanwezig was, was op 16 juli 1782 in het Burgtheater in Wenen en werd door de componist zelf gedirigeerd.

Het Martelaarsplein, in hartje Brussel, is een vierkant stadsplein in neoclassicistische stijl. Tegenwoordig kennen Brusselaars het beter als het plein waar de Vlaamse regering haar kantoor heeft en waar het ‘Théâtre des Martyrs’ is gevestigd, dan als de herdenkingsplaats voor de martelaars van de Belgische Revolutie van 1830.

Plaats: Martelarenplein – Brussel

Aanvang: Causerie vooraf (om 14 uur) met musicoloog Arne Herman – opera aansluitend

Prijs: € 30 (in plaats van € 50) voor leden vtbKultuur en VAB en € 32 voor niet-leden.

Praktische info: treinreis vanuit station Heist o/d Berg.
Mogelijkheid om samen te reizen met bestuursleden vtbKultuur Heist o/d Berg-Putte. Concrete afspraken volgen na inschrijving.

Deelnemen:
Je kan je tickets bestellen online of bij  Rita Van Eynde - rita.vaneynde@vtbkultuur.be 
De plaatsen zijn beperkt. De inschrijving is pas geldig ná onze bevestiging en ná betaling op rek n°BE11000-3257599-48. 
Vermeld ook of je lid bent van vtbKultuur of van VAB (met lidnummer)
Bij interesse is snel inschrijven dus de boodschap

<
>
x