vtbkultuur Heist-op-den-Berg/Putte

Heist-op-den-Berg/Putte

Michaelina in het MAS en Rubenshuis

Barok ten top. Bezoek aan de tentoonstelling Michaelina in het MAS en bezoek aan het Rubenshuis.

Datum: 16/06/2018 tot 16/06/2018
Plaats: Antwerpen
Prijs leden: € 21
Prijs niet-leden: € 25
Type: Groepsbezoek
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

De toptentoonstelling Michaelina demonstreert het uitzonderlijk talent van een kunstenares die groot werd in een periode waarin vrouwelijke artiesten zeer zeldzaam waren. Michaelina was een tijdgenote van Rubens. Ze onderscheidt zich van haar vrouwelijke collega’s door de genres waarop ze zich toespitst. Michaelina’s oeuvre wordt vandaag nog volop gereconstrueerd. De kunstenares is een rijzende ster op de kunstmarkt, waar haar werk vandaag opvallend hoge prijzen haalt. Michaelina is de eerste overzichtstentoonstelling van het werk van de barokke kunstenares.


Na ons bezoek aan dé vrouwelijke kunstenaar van de barok begeven we ons naar het huis van dé meester van de barok, Peter Paul Rubens, wereldberoemd barokschilder uit de 16de en 17de eeuw. Vanaf het MAS wandelen we via de Sint- Carolus Borromeuskerk naar het Rubenshuis. Rubens woonde hier jarenlang met zijn gezin en schilderde met collega’s en assistenten in het atelier dat hij zelf heeft ontworpen. Nergens ter wereld is Rubens zo aanwezig als in dit unieke museum. En wij…… wij zijn vandaag zijn gasten.


Tijdens de wandeling vanaf het MAS hebben we tijd om vrij te lunchen. Alvorens aan te kloppen bij het Rubenshuis,bezoeken we ook nog de Sint-Carolus Borromeuskerk. Deze kerk geldt als een schoolvoorbeeld van kerkelijke barokbouwkunst. Zij is ook dé kerk van Rubens bij uitstek die als schilder-decorateur-architect duidelijk zijn stempel hier neerzette.

 

Programma

Voormiddag: tentoonstelling Michaelina in het MAS
Plaats van afspraak : aan het MAS om 9u45. We hebben een gids van 10u tot 11u30.

Vrije lunch : tijdens wandeling van het MAS naar de Sint- Carolus Borromeuskerk.
Namiddag: Bezoek aan Sint-Carolus Borromeuskerk (uur afspraak aan kerk wordt later meegedeeld)
Bezoek met gids aan het Rubenshuis – Palazzo aan de Schelde
Plaats van afspraak: Rubenshuis – Wapper 9-11.  Afspraak met gids van 14u30 tot 16u.
We zorgen ervoor dat we om 14u15 aanwezig zijn aan het Rubenshuis.

Prijs: bezoek met gids aan het MAS en Rubenshuis: €21 voor leden vtbKultuur en VAB – €25 voor niet-leden (vervoer en lunch niet inbegrepen).
Vervoer: openbaar vervoer  - met trein en bus van Antwerpen Centraal tot MAS
Elkeen zorgt zelf voor zijn treinticket én busticket ter plaatse. Bestuursleden vtbKultuur Heist o/d Berg begeleiden de trein- en bustrip.
Praktisch:Enkele dagen op voorhand ontvang je nog praktische gegevens ivm timing vervoer.
Voor personen die eventueel vanuit een ander station naar Antwerpen reizen, spreken we ook nog concreet af waar we mekaar treffen in Antwerpen Centraal.

Inschrijven (max 15p ) kan tot 5 juni bij: Rita Van Eynde – aan rita.vaneynde@vtbkultuur.be – 0473/73.31.54 of andere bestuursleden. De inschrijving is pas geldig ná betaling op rek n°BE11 0003-2575-9948.

<
>
x