vtbkultuur Heist-op-den-Berg/Putte

Heist-op-den-Berg/Putte

AFGELOTEN:Bezoek Abdijsite Herkenrode – Alden Biesen

Bezoek met gids doorheen de boeiende geschiedenis van 600 jaar vrouwen op Herkenrode. Tijdens de begeleide rondleiding in Alden Biesen maken we kennis met de Duitse Orde, de ridders en het kastelencomplex.

Datum: 16/09/2018 tot 16/09/2018
Plaats: Herkenrode en Alden Biesen
Prijs leden: 34
Prijs niet-leden: 38
Type: Groepsbezoek

Begeleid bezoek in de voormiddag aan Abdijsite Herkenrode
Deze tentoonstelling vertelt het verhaal van de abdij; een chronologisch parcours door de boeiende geschiedenis van 600 jaar vrouwen op Herkenrode. Multimediale en interactieve opstellingen nemen je mee op reis door de tijd. Het bezoek is een zintuigelijke ervaring met beeld en geluid, waarbij je niet alleen kijkt, maar werkelijk ondergedompeld wordt in een spannend verhaal.

Met gids bezoeken we deze tentoonstelling.

We nemen onze gezamenlijke lunch op de Abdijsite Herkenrode in de Paardenstallen.

Begeleid bezoek aan Alden Biesen
Tijdens de begeleide rondleiding komen we de ware geschiedenis van Alden Biesen te weten.

We maken kennis met de Duitse Orde, de ridders en het kastelencomplex. De kerk, de binnenpleinen en een enkele ruimtes van het huidige congrescentrum mogen eveneens niet ontbreken, alsook een bezoek aan het luxueuze appartement van de landcommandeur, dat na de brand van 1971 met veel vakmanschap prachtig werd gerestaureerd. Geniet verder van de Franse tuin en laat je verrassen in het onthaalcentrum. Na het bezoek kan je nog nagenieten van de bloemenpracht of van een wandeling door de romantische Engelse tuin.

Prijs: bezoek met gids aan de Tentoonstelling Abdijsite Herkenrode en Alden Biesen: €34 voor leden vtbKultuur en VAB – €38 voor niet-leden – inclusief lunch (vervoer niet inbegrepen). 

Vervoer: individueel vervoer of beperkte carpooling (mits seintje) vanuit Heist o/d Berg.

Praktisch: Enkele dagen op voorhand ontvang je nog praktische gegevens ivm de exacte timing.

Inschrijven kan tot 3 september  op e-mailadres rita.vaneynde@vtbkultuur.be – 0473/73.31.54 of andere bestuursleden. De inschrijving is pas geldig ná betaling op rek n°BE11 0003-2575-9948

Nuttige info
gsmn° Rita Van Eynde: 0473/73.31.54
          Dirk Cools 0474/07.76.21

<
>
x