vtbkultuur Hasselt

Hasselt

Voorstelling " Sherlock Holmes" in CC LEOPOLDSBURG (Prov.)

Een ontspannende, literaire lezing van Vitalski met Jean Paul Van Bendegem & Johan Braeckman, gebaseerd op een radioproject dat de heren maakten voor Klara.

Datum: 05/10/2018
Uur: 20:15
Plaats: Cultuurcentrum Leopoldsburg
Adres: Kastanjedreef 1, 3970 Leopoldsburg
Prijs leden: 7€, inclusief drankje achteraf
Prijs niet-leden: 7€, inclusief drankje achteraf
Thema: Literatuur
Podiumactiviteiten
Wetenschap en techniek
Type: Evenement

Voorstelling: Sherlock Holmes

5 oktober 2018 – CC Leopoldsburg

 

Vitalski en zijn geleerde companen, de flamboyante wiskundige & filosoof Jean Paul Van Bendegem & de bekende sceptische filosoof Johan Braeckman verdiepen zich in het universum van Sherlock Holmes en zijn schepper sir Arthur Conan Doyle voor een geanimeerde voorstelling!

Sherlock Holmes is de fictieve Britse detectieve en het geesteskind van schrijver Artur Conan Doyle. Inmiddels behoort hij tot een van de bekendste personages ter wereld. Holmes is vooral bekend vanwege zijn intelligentie en zijn vermogen belangrijke conclusies te deduceren uit kleine, vaak schijnbaar onbelangrijke aanwijzingen.

"Sherlock Holmes" is hot: Er is het succes van de BBC-serie 'Sherlock' met Benedict Cumberbatch en een nieuwe vertaling van 'De avonturen van Sherlock Holmes'. Redenen genoeg om de beroemdste detective ter wereld eens grondig onder de loep te nemen. 

Vitalski is de artiestennaam van Vital Baeken. Hij is een Belgisch schrijver, dichter, stand-upcomedian, perfomer, mediafiguur en striptekenaar.

Jean Paul Van Bendegem is als hoogleraar logica en wetenschapsfilosofie verbonden aan de Vrije Universiteit Brussel. In zijn vrije tijd verzorgt hij columns in het weekblad Knack. In oktober 2007 nam hij deel aan het populaire VRT-programma 'De Slimste Mens ter Wereld'.

Johan Braeckman is hoogleraar wijsbegeerte aan de Universiteit Gent, was van 2003-2008 bijzonder hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam, hij is oprichter van De Maakbare Mens en redactielid van 'Wonder en is gheen Wonder', het tijdschrift van SKEPP.

 

vtbKultuur Limburg brengt dit ontspannende maar ook interessante spektakel naar het cultureel centrum van Leopoldsburg.

Uw vtbKultuur-afdeling, Hasselt, biedt u de tickets aan voor amper € 7.

Na de voorstelling biedt vtbKultuur u een drankje aan in aanwezigheid van de performers.

 

 

Praktisch:

Wanneer: vrijdag 5 oktober 2018 om 20:15 u.

Waar: Cultureel Centrum Leopoldsburg, grote zaal 

Prijs: Leden € 7, niet-leden € 7, inclusief drankje achteraf!

Inschrijven: vóór 25 augustus 2018, online via onze website of bij de Heer Roland Gijbels, roland.gijbels@skynet.be 

Betaling: na controle beschikbaarheid, door overschrijving op rekening BE69 0001 5589 6578 van vtbKultuur Hasselt, met als mededeling "Sherlock Holmes".

 

<
>
x