vtbkultuur Hasselt

Hasselt

"Stonehenge", LEZING door dr. Jan Vaes, gevolgd door geleid TENTOONSTELLINGSBEZOEK (Prov. Act.)

Raak in de ban van "Stonehenge", één van de grootste mysteries uit de menselijke geschiedenis!

Datum: 05/12/2018
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 9:45
Plaats: Gallo-Romeins Museum
Adres: Kielenstraat 15, 3700 Tongeren
Prijs leden: 38€, inclusief lunch
Prijs niet-leden: 40€, inclusief lunch.
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Reportage of lezing

Stonehenge – voorbij het mysterie!

Lezing door dr. Jan Vaes en geleid bezoek aan tentoonstelling.

 

2500 v.Chr. In het zuiden van Engeland verrijst een indrukwekkend bouwwerk. Cirkelvormig, zoals de zon. Met gigantische rechtopstaande stenen. Vandaag staat de constructie bekend als Stonehenge. Ontdek er alles over in een intrigerende tentoonstelling. Afspraak in het Gallo-Romeins Museum op woensdag, 5 december 2018.

Wat is Stonehenge eigenlijk? Waarom ligt het net daar? Wie liet het grootse monument optrekken? En hoe gingen de bouwers concreet te werk? Recent archeologisch onderzoek biedt boeiende feiten én verrassende inzichten. Tegelijk roept het nieuwe vragen op. Het Gallo-Romeins Museum bundelt alle kennis in één grote expo: interviews met archeologen, kwaliteitsvolle 3D-visualisaties, mooie schaalmodellen ... Authentieke grafvondsten getuigen van de feesten, ceremonies en begrafenisrituelen die het leven van de Stonehenge-mensen kleurden. Sfeervolle filmbeelden tonen een glimp van hun cultuur. vtbKultuur Limburg maakt er voor u een boeiende en leerrijke dag van in de lijn van onze traditie. De gidsen van het GRM zullen ons wegwijs maken doorheen dit boeiend verhaal.

Raak in de ban van Stonehenge: één van de grootste mysteries uit de menselijke geschiedenis.

 

We beginnen de dag om 10:00 u. met een lezing door dr. Jan Vaes die ons via de megalietenculturen in Europa zal meenemen naar Stonehenge, wat we er over weten en wat nog niet. 

De lunch gebruiken we in de brasserie 'Bazilik': soep met een broodje, koninginnenhapje met frietjes en een frisse salade. We sluiten af met een koffie. De overige dranken zijn niet inbegrepen.

 

Praktisch:

Datum: 5 december 2018

Uur en plaats van samenkomst: 9u45, in het Gallo-Romeins Museum, Kielenstraat 15 te Tongeren

Prijs: Leden, 38€; Niet-leden, 40€. Inclusief lunch (dranken zijn niet inbegrepen)

Inschrijving: voor 5 november 2018. De inchrijving is pas definitief na overschrijving van 38€ of 40€ op het rekeningnummer van vtbKultuur Hasselt

IBAN: BE69 0001 5589 6578, met als mededeling "Stonehenge" (05/12/2018)

 

 

<
>
x