vtbkultuur Hasselt

Hasselt

Muziekfestival "AlbaNova", ALDEN BIESEN (Prov.)

Een midzomerfestival voor muziek van vroeger en nu.

Datum: 24/06/2018
Uur: 10:00
Uur van samenkomst: 09:50
Plaats: Landcommanderij Alden Biesen
Prijs leden: 40€ (ticket en broodjesmaaltijd inbegrepen)
Thema: Andere culturen
Muziek
Type: Evenement

AlbaNova 2018 - Midzomerfestival voor muziek van vroeger en nu.

 

AlbaNova is een festival voor muzikale fijnproevers, leergierige oren en cultuuravonturiers van alle leeftijden. In een historisch decor dat de verbeelding prikkelt, vinden alle bezoekers een gevarieerd aanbod van klassieke concerten, gedurfde creaties, workshops en installaties. Aandachtig luisterend in de intimiteit van een kapel of een salon, voluit meezingend, languit liggend in het gras of genietend van een ambachtelijk ijsje: AlbaNova creëert een rijke en aangename omgeving waar muziek beleven, ontdekken en verdiepen naadloos in elkaar kunnen overvloeien. Met bijzondere aandacht voor muziekmakers, families, kinderen en jongeren.

 

Muziek is een menselijke gave. Een talent en een geschenk dat we doorgeven van generatie op generatie, van muzikant tot luisteraar, van mond tot oor. Een ketting van gezongen, gespeelde en geschreven klanken die telkens weer nieuwe betekenis krijgen en uitnodigen tot variatie. Die overdracht en transformatie van muziek vormen het thema van AlbaNova editie 2018. Het programma wordt meer dan ooit een muzikaal cadeau, passend bij een feesteditie. Naar aanleiding van het 40-jarige bestaan van Musica komen heel wat artiesten aan bod die in het verleden een belangrijke metgezel waren op ons muzikale pad.

 

Park Collegium brengt fragmenten uit het recent ontdekte 15de-eeuwse 'Leuven Chansonnier', in oorsprong vermoedelijk ook zelf een muzikaal geschenk. De Spaanse baroksopraan Raquel Andueza zingt muzikale parels uit het Italiaanse Seicento, Nicolas Callot en Bart Rodyns verrassen met een combinatie van pianoforte en harmonium. Zoals steeds staat er ook veel jong toptalent op de affiche.

 

Het volledig programma vindt u vanaf 1 maart 2018 op www.albanovafestival.com. 

vtbKultuur Limburg

maakt er voor u een echte "belevingsdag" van in onze ondertussen gekende en gewaardeerde familiale sfeer. We hebben voor u niet alleen tickets aan voordeelprijs, maar u krijgt ook een broodjesmaaltijd op het moment dat het ú past, inclusief koffie of thee en karafwater. Daarnaast voorzien we nog een beperkt drankenassortiment aan normale prijzen. Bovendien zorgt AlbaNova voor groepsgewijs gereserveerde plaatsen in twee topconcerten: Park Collegium en Raquel Andueza.

Kortom, het beste van twee formules: u bepaalt vrij uw parcours doorheen de dag en binnen het festivalterrein, en u bepaalt zelf wanneer u van welke meesterwerkjes wil genieten. Ondertussen zorgen wij voor uw inwendige mens en bieden u gelegenheid uw vtbKultuur-vrienden en -kennissen, ook van andere afdelingen, te ontmoeten.Praktisch:

Datum en uur: zo 24/06/2018; samenkomst om 09u50.

Plaats: Landcommanderij Alden Biesen, juist voor de ingang voor het bekomen van de tickets.

Prijs:   40€ (leden en niet-leden), inclusief een broodjeslunch met koffie of thee voor elke deelnemer.

Inschrijvingvoor 25 april 2018. De inschrijving is pas definitief na overschrijving van 40€ op het rekeningnummer van vtbKultuur Hasselt:         

IBAN: BE69 0001 5589 6578, met de vermelding "AlbaNova"


Van harte welkom op deze muzikale activiteit!

 

 

<
>
x