vtbkultuur Hasselt

Hasselt

KnipoogDag GENK

Op zondag 25 maart 2018 verwacht vtbKultuur alle cultuurliefhebbers in Limburg. Die dag is Genk de gaststad van de KnipoogDag, het jaarlijks cultureel stadsfestival van onze organisatie.

Datum: 25/03/2018
Plaats: C-mine
Prijs leden: 14€ voor een hele dag; 7€ voor een halve dag
Prijs niet-leden: 20€ voor een hele dag; 10€ voor een halve dag
Thema: Andere culturen
Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

OCHTENDPROGRAMMA:

Onze afdeling organiseert in de voormiddag een exclusief programma.

Via begeleide bezoeken en rondleidingen achter de schermen komen we alles te weten over "de parels van Genk". Alle aangeboden rondleidingen gebeuren in kleine groepen. Zo missen we geen enkel detail.

VtbKultuur Hasselt heeft volgende opties toebedeeld gekregen: een bezoek aan "de Cosmodrome", waar je de kosmos kan ontdekken, een bezoek aan "de Oekraïens-katholieke kerk", waar de Oekraïense katholieken hun geloof belijden volgens de Byzantijnse ritus en een begeleide wandeling door "de tuinwijk  van Waterschei".

 

NAMIDDAGPROGRAMMA:

In de namiddag kan je op individuele basis deelnemen aan onze KnipoogDag in Genk. Iedereen is welkom, ook niet-leden van vtbKultuur.

Het Genkse mijnerfgoed imponeert. C-mine op de oude mijnsite van Winterslag is de uitvalsbasis van onze KnipoogDag. De C staat voor creativiteit en combineert prachtig industrieel erfgoed met hedendaagse, artistieke bedrijvigheid.

  • Verken het Energiebebouw dat plaats biedt aan het cultuurcentrum en designcentrum.

  • Daal af in het ondergrondse belevingsparcours C-mine expeditie. Hier wandel je door oude tunnels en langs nieuwe uitdagende installaties tot op de tap van de schachtbok.

  • Het voormalige metaalmagazijn is dan weer het werkterrein van Studio Pieter Stockmans, de internationaal gerenommeerde keramist. 

  • Rond de mijn van Winterslag vind je een multiculturele wereld. In de Vennestraat smelten Italië, Turkije en Griekenland samen tot één zuiderse proeftuin. Je kan er verre specialiteiten ontdekken in de vele kruidenierszaakjes.

  • Een pendelbus brengt je vanuit C-mine heen en terug naar het stadscentrum van Genk. Hier kom je in verwondering voor de hedendaagse architectuur van de bibliotheek of het Botta-gebouw.

  • In de villa Le Coin Perdu, de voormalige kunstenaarswoning van Emile Van Doren, vind je dan weer een verrassende collectie van landschapsschilderijen en tekeningen vanuit het begin van de 20ste eeuw.

Tijdens de KnipoogDag duik je volledig in het mijnverleden en ontdek je hoe de industrie van toen de inspiratiebron vormt voor hedendaags design, kunst, creativiteit en innovatie. Verrassende concerten en boeiende gidsen kruiden je ontdekkingstocht.

Tussen 17.00 u. en 18.00 u. sluiten we de KnipoogDag af in stijl op het binnenplein van C-mine. 

 

PRACTISCH:

Datum: zondag 25 maart 2018.

 Startpunt van de KnipoogDag is "C-mine" in Genk. Je kan daar de dag zelf, vanaf 13.30 uur, tickets aanschaffen voor het namiddagprogramma. 

Voor het voormiddagprogramma moet je inschrijven via onze vtbKultuur-afdeling.

 

Prijs voormiddag

7 euro (leden van vtbKultuur en VAB) – 10 euro (niet-leden)

Tickets voor de voormiddag uitsluitend te verkrijgen via onze vtbKultuur-afdeling.

 

Prijs namiddag

7 euro (leden van vtbKultuur en VAB) – 10 euro (niet-leden)
Kinderen tot 12 jaar nemen gratis deel.

Tickets voor de namiddag kan je aanschaffen op zondag 25 maart 2018 vanaf 13.30 uur op het binnenplein van C-mine. Er is geen voorverkoop. 

 

 

 

<
>
x