vtbkultuur Hasselt

Hasselt

KnipoogDag 2019: "In en rond OUDENAARDE"

De knipoogDag, een niet te missen Kutureel Stadsfestival van vtbKultuur Nationaal!

Datum: 05/05/2019
Uur: 10:00
Plaats: Salons Mantovani, Doorn 1
Prijs leden: 39€
Prijs niet-leden: 42€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

KnipoogDag 2019: "In en rond Oudenaarde" (Vlaamse Ardennen)

Het scenario van de groepen voor Limburg:

 Het Provinciaal Bestuur Limburg heeft beslist om een bus in te leggen, zodanig dat alle Limburgse deelnemers gezamenlijk kunnen deelnemen aan de activiteiten van de KnipoogDag.


Het vertrekuur en de keuze van de opstapplaatsen, zal gebeuren in functie van de inschrijvingen per afdeling. Rekening houdende met de afstand, de rij- en rusttijden voor de buschauffeur en het uur van vertrek, zullen de opstapplaatsen liggen op de as Genk-Hasselt-Houthalen-Lummen.

 

Busfirma is Jacobs Transport uit Genk.

 

Opstapplaatsen en vertrektijden:

 

1.       06.30 uur: Genk C-Mine, Wildekastanje Laan, ter hoogte van de parking voor de Aldi.

2.       06.45 uur: Kinepolis Hasselt

3.       07:05 uur: Carpoolparking Houthalen

4.       07:20 uur: Carpoolparking Lummen

 

Met deze opstapplaatsen en vertrektijden verliezen we niet teveel tijd en kunnen we het ganse dagprogramma afwerken binnen de wettelijk vastgelegde rij- en rusttijden.


Per deelnemer wordt voor het bustransport een bijdrage van € 5,00 gevraagd.

 

        Ochtendprogramma: 
 Onze groepen nemen deel aan het geleid themabezoek van 09.30 uur tot 11.30 uur, in Horebeke, de Geuzenhoek en van 10.00 uur tot 11.30 uur, in Ename.
 
In Korsele, een wijk in Horebeke, ligt de Geuzenhoek, de oudste protestantse gemeenschap van Vlaanderen. De kleine huisjes en smalle straatjes, de verzorgde tuinen en het kerkhofje stralen een bijzondere sfeer uit. In het protestants schooltje bezoeken we het pas gerestaureerd Protestants historisch museum Abraham Hans.

In Ename ademt zowat het ganse dorp geschiedenis uit! Je brengt er boeiende bezoeken aan de archeologische site met de restanten van een benedictijnenabdij en het archeologisch museum.

In het dorp tref je nog enkele verrassende erfgoedsites aan en iets verderop een natuurhistorisch bos dat al sinds de middeleeuwen verbonden is met de abdij en het dorp.

 De groepen afgezet worden afgezet op de respectievelijke bestemmingen en worden nadien, vanaf 11.30 uur, opgehaald.
In Horebeke worden we, bij aankomst, onthaald met een kop koffie en in Ename is er een mogelijikheid tot het nemen van een kop koffie op het Museumplein, en dit vanaf 09.30 uur.

       Middagmaal: een Adriaen Brouwermenu staat klaar om 12.00 uur in de Salons Mantovani, Doorn 1 te 9700 Oudenaarde.

   Namiddag:  vanaf 14.00 uur, start het tweede gedeelte van de KnipoogDag vanop de Markt te Oudenaarde waar de deelnemers al in de juiste stemming zullen komen met een kleurrijke bloemenmarkt. Vervolgens kunnen ze de historische binnenstad vrij verkennen en deelnemen aan heel wat activiteiten.
We geven je alvast enkele ingrediënten:

 

·         Bewonder de belforttoren van het gotische stadhuis.

·         Ontdek het roemrijke verleden van Oudenaarde in museum MOU.

·         Kuier door de stad langs het stadhuis met de Lakenhalle, het Huis de Lalaing, de Kerk van Pamele, het Begijnhof, het Liedtskasteel.

·         Breng ode aan de Ronde van Vlaanderen in het unieke fietsmuseum.

·         Geniet van de diverse concerten in het Cultuurcentrum De Woeker of historische sites zoals het Bisschopskwartier.

·         Proef een Ename en beleef 1000 geschiedenis van Ename in de archeologische site van de voormalige benedictijnerabdij.

·         Bezoek het Archeologisch Museum met de foodarcheoloog.

·         Stap de prachtig gerestaureerde Sint-Laurentiuskerk binnen alsook de binnentuin van het 18de-eeuws Huis Beaucarne.

    De KnipoogDag sluiten we om 17.15 uur af ter hoogte van de abdijsite van Maagdendale. Het einde van het cultureel stadsfestival is voorzien om 18.00 uur.

 

          Kostprijs:
* Deelnemers betalen € 14,00 (leden) of € 17,00 (niet-leden) voor het dagprogramma.
* Het middagmaal kost € 20,00 per persoon (exclusief drank).
* Bijdrage bus: € 5,00 per persoon.
* Totaal: € 39,00 voor leden, € 42,00 voor niet-leden.

 

 

   Inschrijving:

       Schrijf je in voor 25 maart 2019 :  "online" op deze website of bij de Heer Roland Gijbels: roland.gijbels@skynet.be of telefonisch op 011/270864

      Betaling gebeurt na bevestiging van de inschrijving,  door overschrijving van 39€ of 42€ op het rekeningnummer van vtbKultuur Hasselt:

      IBAN BE69 0001 5589 6578, met als vermelding "KnipoogDag 2019 Oudenaarde".

  

<
>
x