vtbkultuur Hasselt

Hasselt

KnipoogDag 2017 in stadsparel MECHELEN.

VtbKultuur "knipoogt" in Mechelen. We worden vergast op een boeiend dagprogramma. Neem vlug een kijkje!

Datum: 26/03/2017
Uur: 10:00
Plaats: 2800 Mechelen
Prijs leden: 35€
Prijs niet-leden: 45€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Muziek
Podiumactiviteiten
Type: Evenement
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Op zondag 26 maart 2017 verztten we onze zinnen tijdens onze KNIPOOGDAG, het jaarlijks cultureel stadsfestival van vtbKultuur.

ONTDEK samen met ons de stadsparel van Vlaanderen : MECHELEN!

 

PROGRAMMA:

 

Voor onze Limburgse afdeling wordt, van 10u tot 12u, een ochtendprogramma georganiseerd, waarbij je een keuze kunt maken uit volgend aanbod:

- ofwel  keuze1, "De Wintertuin van het Ursulineninstituut" in Onze-Lieve-Vrouw-Waver. In de 19de eeuw werden zowel het klooster als het bijhorende luxueuze "Pensionnat de demoiselles" opgericht. De prachtige    wintertuin met glas-in-loodramen in art nouveau stijl is niet alleen een beshermd monument, maar deze is ook uniek in België. Een sublieme streekparel!

 

- ofwel keuze2, "De Kazerne Dossin", een unieke plaats van herinnering. Het was voor meer dan 25 000 Joden en 350 zigeuners een verzamelkamp en letterlijk "een wachtkamer des doods". Ze werden op treinen richting Auschwitz-Birkenau gezet en daar vermoord. Vandaag staat tegenover dit memoriaal een gloednieuw museum, een uniek ontwerp van architect Bob Van Reeth.

 

- ofwel keuze3, "Een boottocht op de Binnendijle en bezoek aan Martin's Patershof". Je scheept in voor een boeiende boottocht -op een open boot- op de Dijle. Al varend kom je meer te weten over de bezienswaardigheden gelegen aan de oevers. Het Martin's Patershof is ondergebracht in de voormalige kerk van de Minderbroeders. Het viersterrenhotel biedt een adembenemend kader met hooggewelven, statige zuilen en glas-in-loodramen.

 

 

Na een gezamenlijke lunch van 12u tot 14u (lunch is inbegrepen; men wordt toegewezen aan een bepaald restaurant), zijn er vrije bezoeken, van 14u tot 17u.

 

De stad Mechelen is charmant en compact, stad van de Dijle, de thuishaven van Margaretha van Oostenrijk en wereldwijd bekend om het Gouden Carolusbier van brouwerij Het Anker. Naast historische blikvangers, tref je hier ook hedendaagse architectuur aan. Mechelen viert 400 jaar rechtspraak met het festival Op.Recht.Mechelen, waarin de fundamentele vrijheden van onze samenleving centraal staan. Tijdens deze KnipoogDag wandel je letterlijk doorheen de geschiedenis van Mechelen.
Gidsen vergasten je op tal van anekdotes, verhalen en feiten. Je kan ook genieten van verrassende concerten en animatie. Wie het wenst, kan de Sint-Romboutstoren beklimmen ... .

 

Van 17u tot 18u wordt de dag afgesloten met muzikale animatie. Hier worden alle deelnemers verwend met een lekkere Maanblusser!

 

 

PRAKTISCH:

Datum                 Zondag 26 maart 2017. Opstap en terugkeer, afhankelijk van het opstappunt in Hasselt  (zal tijdig meegedeeld worden).

 

Locatie                Mechelen en nabije omgeving.


Prijs                    Leden vtbKultuur (incl. VAB-leden) : 35€; Niet-leden : 45€.

                           Inbegrepen zijn: alle toegangen tot de voormiddagprogramma's; vervoer in luxe-bus; fooi chauffeur; lunch (excl. dranken); het namiddagaanbod.

 

Inschrijving       Voor 17 februari 2017 bij Roland Gijbels: roland.gijbels@skynet.be  en  overschrijving van het bedrag op het rekeningnummer van vtbKultuur Hasselt: BE69 0001 5589 6978.

                          Vermeld het aantal personen, keuze 1, 2 of 3 en het eventuele lidmaatschapsnummer.

                          De inschrijving is pas definitief, na betaling!

 


Meld je wel TIJDIG aan voor deze bijzondere dag, want het aantal  plaatsen is beperkt!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

<
>
x