vtbkultuur Hasselt

Hasselt

Geleid bezoek aan het wijndomein Cohlenberg en de abdij Mariënlof te Kerniel (Borgloon)

We brengen eerst een geleid bezoek aan het wijndomein Cohlenberg, met achteraf een heerlijke degustatie. Vervolgens wandelen we naar de abdij Mariënlof, waar we het befaamde Odiliaschrijn kunnen bewonderen.

Datum: 24/09/2016
Uur: 14:00
Uur van samenkomst: 13:45
Plaats: 3840 Kerniel (Borgloon)
Plaats van bijeenkomst: Wijndomein Cohlenberg (oude pastorie), Leemzaal 35. Er is beperkte parking op het domein zelf.
Prijs leden: 8 euro per persoon (6€ voor bezoek aan wijngaard en degustatie + 2 € voor bezoek aan Mariënlof Kerniel). Inschrijving, via storting van 8€ op rekeningnummer BE69 0001 5589 6578 van vtbKultuur Hasselt, uiterlijk op zondag 18 september 2016.
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 19
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

Domein Cohlenberg is gelegen op de heuvels tussen de kerk van Kerniel en de abdij van Cohlen (Mariënlof).

Op de wijngaard van 35 are van de Limburgse wijnpionier Jan Bellefroid, wordt momenteel de traditie van het wijnbouwen verdergezet door dochter Hilde en schoonzoon Ludo Derwael.

Bij de eerste aanplanting in 1996 werd er gekozen voor vroeg rijpe druivenrassen zoals Muller Thurgau en de fruitige Sieger voor de witte wijnen en de exclusieve Vroege Loonse druif voor de rode wijn. De laatste aanplanting in 2006 werd uitgebreid met de Auxerrois druif voor de witte wijn en de Dornfelder en Pinot Noir druiven voor de rode wiijn. Deze wijnen met gecontroleerde oorsprong worden enkel op het domein en in streekproductenwinkels aangeboden.

Ludo zal onze gastheer, gids en sommelier van dienst zijn.

Na de degustatie van 2 wijntjes, met tussendoor een kleine knabbel, maken we een korte maar mooie wandeling door de vallei naar de abdij.

Omstreeks 16u ontvangt zuster Myriam ons bij het vermaarde Odiliaschrijn. Er is ook een kort bezoek aan het sympathieke kloosterkerkje voorzien.

 

<
>
x