vtbkultuur Hasselt

Hasselt

DAGUITSTAP met expo "Van Eyck-een optische revolutie" te GENT

Gent viert in 2020 haar grootste Vlaamse Meester met een prestigieuze en innovatieve tentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten!

Datum: 18/04/2020
Plaats: MSK (Museum voor Schone Kunsten)
Prijs leden: 70€
Prijs niet-leden: 75€
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

EXPO:

Van Eyck - Een optische revolutie.

Zaterdag 18 april 2020

 

DAGUITSTAP in het teken van het jaarthema “restauratie van het Lam Gods” met bezoek aan de tentoonstelling in het Museum voor Schone Kunsten te Gent.

 

Werelwijd zijn er van de Vlaamse Meester Jan van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft daarvan in 2020 naar Gent voor de tentoonstelling “Van Eyck, een optische evolutie” in het Museum voor Schone Kunsten (MSK). Het wordt een niet te missen krachttoer die de wereld van van Eyck en zijn revolutionaire blik tastbaarder maakt dan ooit.

 

De tentoonstelling loopt slechts drie maanden (van 1 februari t.e.m. 30 april 2020). Het wordt een “once-in-a-lifetime”-ervaring.

 

De afdelingen vtbKultuur Peer, Hasselt en Lommel organiseren samen op zaterdag 18 april 2020 een daguitstap naar Gent, met als hoogtepunt het bezoek aan deze unieke tentoonstelling.

 

In de voormiddag bezoeken we het Kasteel van Laarne. Van oorsprong een middeleeuwse waterburcht, doet het na de restauratie in 1962 nu dienst als museum. In de 17de eeuw was het slot uitgegroeid tot een aantrekkelijke adellijke zomerresidentie en vandaag de dag ademt het nog steeds de grandeur van die tijd. We verkennen onder leiding van een gids het kasteel van onder tot boven: van de statige ridderzaal tot de  oude voorraadkelder, van het zomersalon tot de keuken, van de slaapkamer tot de gevangenis, ... Ook zullen we de mooiste zilvercollectie van België kunnen bewonderen.

 

Na het bezoek aan het kasteel gaan we eten in Kalken en daarna rijden we naar naar Gent, waar we om 14.50 uur de Van Eyck tentoonstelling bezoeken.

 

Een unieke kans om van Eyck te ontdekken !!!

 

Praktisch:

Deelname: € 70,00 voor leden. € 75,00 voor niet-leden vtbKultuur. (Inbegrepen zijn de bus, fooi chauffeur, toegang en gids kasteel, middagmaal en bezoek tentoonstelling Van Eyck. Dranken bij de maaltijd zijn niet inbegrepen.)

Inschrijving: Voor 30 oktober 2019  via e-mail naar peter.pholien@telenet.be of peer@vtbkultuur.be of via GSM naar 0473 869985.

Onze partner: B&V Reizen – Vergunning C3297

Opstapplaatsen: B&V Reizen Hechtel, Carpoolparking Houthalen en Kinepolis Hasselt.

 

NB. Het aantal plaatsen voor Hasselt is beperkt tot 10 deelnemers. Zorg dat je erbij bent!

Contacteer, voor inschrijving, de verantwoordelijke van vtbKultuur Peer: Peter Pholien.

 

 

<
>
x