vtbkultuur Harelbeke

Harelbeke

vtbkultuur knuffeldag te Knokke

Themadag in Knokke van vtbKultuur provincie West-Vlaanderen

Datum: 07/04/2018 tot 08/04/2018
Uur: 07:15
Uur van samenkomst: 07:15
Plaats: station harelbeke
Adres: station Harelbeke overacker 34, 8530 HARELBEKE
Plaats van bijeenkomst: station harelbeke
Prijs leden: 57 euro
Prijs niet-leden: 52 euro
Thema: Beeldende kunst
Geschiedenis en erfgoed
Natuur
Type: Evenement

 

Ook wij willen met onze afdeling present zijn op deze prille lentedag en gezonde zeelucht opsnuiven maar vooral met heel velen op zoek gaan naar aangename en boeiende ontdekkingen in deze nabije kustgemeente. We vertrekken om 7u25 met de trein vanuit Harelbeke naar Knokke waar we een mooi programma krijgen voorgeschoteld.

 

  • 9u00: Hartelijk welkom in CC. Scarpoord op wandelafstand van het station gelegen. Koffie en croissant om de dag goed te starten. Van hieruit alle verplaatsingen naar de bezoeken heen en terug met pendelbus. Zowel in de voor- als in de namiddag.
  • 10u00: We vertrekken voor een beeldenwandeling met gids in het openluchtmuseum Knokke. 
  • 12u00: Laat het smaken ! Na het  aperitief volgt soep en kipfilet met druifjes à la vtbee.  Water, glas wijn of pils en koffie inbegrepen !
  • 14u00: We rijden met de bus naar het For Freedom Museum.

Het museum herbergt drie impressionante collecties. Patrick Tierssoone en Freddy Jones, twee oude schoolvrienden met een passie voor geschiedenis, stellen hun unieke verzamelingen originele voertuigen en uniformen tentoon. De Belgian Aviation History Association, een erkende vereniging van luchtvaartarcheologen, is de derde partner met een indrukwekkende tentoonstelling van opgegraven vliegtuigrestanten. De sombere tijd van de tweede wereldoorlog wordt ons in beeld gebracht via straffe verhalen en natuurgetrouwe kijkkasten.  

  • 16u30: Paljas: een “ Knoks blondje of bruintje” (biertje weliswaar !) om af te sluiten en gezellig na te praten

 

De prijs (52 euro leden - 57 euro niet-leden) omvat dus het treinticket, onthaalkoffie met croissant, lunch (alles inbegrepen) zoals beschreven, 2  bezoeken met gidsen, afsluitend drankje en busvervoer ter plaatse naar ’t Zwin en Sincfala.

Niet wachten maar  zonder dralen aanmelden bij guido.deloof@gmail.com en storting op rek nr BE52 0010 4853 2109 van Deloof Harelbeke. Inschrijven tot 15 maart!!

 

 

<
>
x