vtbkultuur Harelbeke

Harelbeke

Typisch Belgisch - Popmuziek uit België

Een spreekuur over de bijzonderheden van de Belgische popgeschiedenis

Datum: 11/05/2017
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:45
Deuren open: 19:45
Plaats: CC Het Spoor Harelbeke
Adres: eilandstraat 6, 8530 HARELBEKE
Plaats van bijeenkomst: CC Het Spoor Harelbeke
Prijs leden: gratis
Prijs niet-leden: gratis
Prijs voorverkoop: gratis
Thema: Muziek
Type: Reportage of lezing

Jan Delvaux (1962) is muziekjournalist op rust. Tijdens de jaren 90 werkt hij voor Knack en studio Brussel. Hij is producer van Rock Rapport (Kanaal 2) en Roxy (VT4) en schrijft in 1997 "Big in Belgium. Het verhaal van de Belgische pop". Sinds enkele jaren vertelt Delvaux markante Belgenverhalen op Studio Brussel en Radio 1. Hij is als externe harde schijf betrokken bij "Belpop" (Canvas). In 2011 publiceert hij "Belpop, de eerste 50 jaar". Volgens Bart Peeters weet hij meer over de Belgische popmuziek dan Wikipedia.

Neen Belgische popmuziek bestaat niet! Er bestaat alleen popmuziek uit België. We hebben niks uitgevonden en we zijn lichtgewichten. In de 60 Jaar popmuziek hebben we welgeteld 6 wereldhits gescoord. Zoveel hebben de Amerikanen er elke week. Jan Delvaux ging op zoek en binnen de kortste keren had hij een uitgebreide lijst met bijzondere Belgische bijdragen aan de grote popgeschiedenis. Een zingende non, de grootste Japanse kersthit, het beste Italiaanse nummer en het logo van de Beatles.....

Tijdens deze lezing doet Delvaux zijn zoektocht nog eens over. Het is een spreekuur vol wonderlijke verhalen en heerlijke anecdotes die worden ingekleurd met foto's, illustraties en muziek. En na afloop mogen er altijd vragen worden gesteld. 

<
>
x