vtbkultuur Harelbeke

Harelbeke

Stadsbezoek aan de hoofdstad van Wallonië, Namen.

Stadsbezoek aan Namen, de Waalse hoofdstad.

Datum: 28/10/2017
Uur: 19:20
Uur van samenkomst: 19:15
Plaats: station Harelbeke
Plaats van bijeenkomst: station Harelbeke
Prijs leden: 39
Prijs niet-leden: 43
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Groepsbezoek

We vertrekken om 7 u 30 met de bus vanaf het CC Het Spoor, Eilandstraat 6 te Harelbeke naar de hoofdstad van Wallonië, Namen.

We maken er een stadswandeling met een bezoek aan de Art-Déco wijk, het stationskwartier om zo naar het centrum en de zaterdagse markt af te zakken. We gaan verder en bezoeken de Jezuïetenkerk (arch. Huyssens ja, de architect van o.a. de jezuïetenkerk in Brugge) om zo de Cathédrale Saint Aubin en het seminarie en de woning van de Naamse bisschop te ontdekken. We wandelen dan verder via kleine straatjes en ontdekken het museum Félicien Rops. De Samber, die vlakbij ligt, volgen we tot aan zijn monding in de Maas. Ook brengen we een bezoek aan de citadel van Namen. Daar hebben we een prachtig zicht op de stad, de Maas en de Samber.
Rond de middag nemen we een 2-gangen middagmaal in een Naams restaurant.
Het wordt een boeiende wandeling waarbij we ook wat toeristische troeven (her)ontdekken van deze Waalse (hoofd)stad. Vermoedelijk nemen we ook een kleine tentoonstelling mee op onze tocht.

De prijs zal 39 euro per persoon bedragen inbegrepen de bus, de 2 gangen maaltijd en de stadswandeling. Niet-leden betalen 43 euro. Inschrijven kan via mail (guido.deloof@gmail.com) en betaling van het juiste bedrag op rek nr BE52 0010 4853 2109.

<
>
x