vtbkultuur Harelbeke

Harelbeke

Pollies Follies

Het imposante herenhuis en voormalig politiekantoor wordt omgetoverd tot een unieke concertlocatie

Datum: 03/12/2016
Uur: 17:00
Uur van samenkomst: 17:00
Deuren open: 17:00
Plaats: Marktstraat 53 Harelbeke
Plaats van bijeenkomst: Marktstraat 53 Harelbeke
Prijs leden: gratis
Prijs niet-leden: gratis
Prijs voorverkoop: gratis
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

De Muziekbiënnale Harelbeke draait op volle toeren. Dit tweejaarlijks muziekfestival brengt een tiental heel uiteenlopende concerten. Een veelbelovende nieuwkomer zijn de huiskamerconcerten in het oude politiegebouw. Het imposante herenhuis aan de Marktstraat 53 wordt op 3 december omgetoverd tot een unieke concertlocatie. In de verschillende kamers kan je in een bijzondere sfeer genieten van uiteenlopende miniconcerten van diverse ensembles.

Tussen 17 en 19 uur nemen de leerlingen woord en muziek van de Academie je mee op een bloedstollend avontuur. Tijdens een wandeling ontmoeten we de leerlingen woord die hun tijd uitzitten in de cellen en catacomben. In de salons breekt de jazzklas vrij uit het strakke keurslijf en improviseert zich een weg naar de verbeelding. De klavecinisten, hoornisten en hoboïsten boeien het publiek met charmante klanken. Op zolder laten leerlingen compositie hun muzikale vingerafdruk na op bizarre camerabeelden. Vanaf 19.30 uur wordt het publiek op enkele voortreffelijke solisten getrakteerd. Benny Wiame (trompet) en Maiko Inoue (piano) spelen uit hun nieuwste cd ‘Souvenirs from Brussels’ waarop werk van Belgische componisten werd verzameld. Toshiyuki Shibata (fluit) en Bart Naessens (klavecimbel) zijn twee ronkende namen in de uitvoering van de oude muziekuitvoeringspraktijk. Ze verzorgen om 20.30 uur het tweede luik van dit intiem concert met een programma van Johann Sebastian en Carl Philipp Emanuel Bach.

De leraars jazz en pop van de Stedelijke Academie voor Muziek, Woord en Dans Peter Benoit sluiten om 21.30 uur de dag af. Ze brengen met Future Street 29 een select programma met een eigen bewerking van bekende standards en eigen composities. Tijdens Pollies Follies is er doorlopend een tentoonstelling met werk van kunstenaars uit Kunstwerkplaats De Zandberg.

PRAKTISCH Zaterdag 3 december • 17 uur Leerlingen SAMWD Peter Benoit • 19.30 uur Souvenirs from Brussels – Benny Wiame en Maiko Inoue • 20.30 uur Bach - Toshiyuki Shibata en Bart Naessens • 21.30 uur Future Street 29 Doorlopend: Tentoonstelling Kunstwerkplaats De Zandberg Gratis toegang Voormalig politiegebouw, Marktstraat 53

<
>
x