vtbkultuur Harelbeke

Harelbeke

(Her)beleef uw 1ste schoolreis naar het Atomium

We trekken naar de expo 58 en (her)beleven onze schoolreis met een bezoek aan het Atomium en herinneren fragmenten uit onze rebelse jeugd in de tento "Nightfever-designing club culture 1960-Today" in het ADAM museum

Datum: 31/03/2019
Uur: 07:15
Uur van samenkomst: 07:15
Plaats: station harelbeke
Adres: stationsplein 1, 8530 kortrijk
Plaats van bijeenkomst: station harelbeke
Prijs leden: 39 (+65) of 44 (anderen)
Prijs niet-leden: 49 (+65) of 54 (anderen)
Prijs voorverkoop: 39 of 49
Thema: Architectuur
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 20

Beleef nog eens je eerste schoolreis en breng een bezoek aan het Atomium het Belgisch icoon van de Wereldexpo van 1958.
We brengen ook een bezoek aan het ADAM museum, het Brussels Design museum, waarin U een deel van uw jeugd herbeleeft.
We vertrekken met de trein van 7u26 uit Harelbeke en bereiken het Atomium tegen 10u30.
Eerst bezoeken we het ADAM museum met zijn 3 tentoonstellingen. Het plasticarium een verzameling van een 500 objecten, uit de 20ste en 21ste eeuw, die getoond worden in de permanente collectie. Een ontmoeting met objecten, die deel uitmaakten van ons dagelijks leven, zonder dat we beseften dat deze op een dag de iconen van een tijd, van een manier van leven en van een levensfilosofie zouden worden 
De tijdelijke tentoonstelling "Nightfever. Designing Club Culture 1960 - Today" dompelt ons onder in het nachtleven van de discotheken uit de jaren 60 tot op heden. Deze belangrijke designruimtes zijn al meer dan 50 jaar de epicentra voor de popcultuur. De tentoonstelling presenteert nachtclubs als ruimtes waar architectuur en interieurdesign samensmelten met geluid, licht, mode, grafische elementen en visuele effecten tot een modern gesamtkunstwerk. Muziek en lichteffecten neemt U mee op een fascinerende reis door een wereld van glamour en subculturen en laat U uw jeugd terug herbeleven!! In coproductie met het Vitra-Design museum!!
De tentoonstelling "Designing the night" neemt ons mee naar de jaren 1980 en 1990 toen de Belgische clubcultuur op zijn hoogtepunt was. Leegstaande gebouwen werden hotspots voor kunst en muziek. De tento bevat een collectie van nooit eerder vertoonde grafiek waaronder iconische clubs als de Boccaccio, Mirano en Fuse. 
 
Daarna trekken we naar het Atomium. Na een bezoek aan de negen bollen, die symbool staan voor de kristallen structuur van het element ijzer en onze 9 provinciën, wordt je beloond met een prachtig zicht op de stad Brussel.
 
Opgelet: er kunnen slechts 20 personen mee aan deze echte voordeelprijs van 39 euro voor de +65 jarigen en 49 euro voor de anderen. Niet leden van Pasar en vtbKultuur betalen 44 of 54 euro.
 
Wat is er inbegrepen?
- de treinreis vanuit Roeselare, Izegem, Ingelmunster, Kortrijk, Harelbeke, Waregem, Deinze, De Pinte of Gent Sint Pieters tot Brussel. 
- de metro rit (heen en terug) naar het Atomium
- de toegang tot het ADAM (Brussels Design museum) 
- de toegang tot het atomium
- een 2 gangenmenu in een restaurant (de dranken zijn niet inbegrepen)

<
>
x