vtbkultuur Harelbeke

Harelbeke

Fietsen naar het muzeum L

We fietsen over het fietsroutenetwerk langs autoluwe wegen, over oude spoorwegbeddingen en langs de jaagpaden naar het muzeum L te Roeselare

Datum: 02/06/2018
Uur: 09:00
Uur van samenkomst: 8:45
Plaats: harelbeke stationsplein
Adres: stationsplein 1, 8530 Harelbeke
Plaats van bijeenkomst: harelbeke stationsplein
Thema: Beeldende kunst
Type: Wandeling of fietstocht

 
Museum L, dichtbij maar nog onbekend! Opvallend, dat is het minste dat je kan zeggen van het nieuwe Muzeum L. En net als de architectuur van het gebouw is ook het concept van het museum niet alledaags: het is geen tentoonstellingsruimte, maar een ode aan de natuur. Met de licht-meridiaan als centrale thema. Marc Van Schuylenbergh – architect Muzeum L: "De lichtmeridiaan loopt als een kloof door het museum. Als de zon ’s middags het hoogst staat, staat ze daar precies boven en valt er geen schaduw."

Naast het licht is ook het landschap rond het museum belangrijk. De hele zone rondom staat ingekleurd als groen en bos. In de binnenruimte van het museum krijgen creatievelingen de kans om te experimenteren met de centrale thema’s licht en landschap: beeldhouwers, maar ook muzikanten, dichters en technici. Muzeum L is een privé-initiatief en moet het dus hebben van investeerders.

We vertrekken om 9 uur vanaf het stationsplein te Harelbeke (gratis parking) en om 9u30 aan het fietspunt Kortrijk (achterzijde station Kortrijk). We rijden via de Leie richting Wevelgem om via trage wegen en het oude spoorwegbedding Menen - Roeselare het museum L te bereiken waar we een rondleiding krijgen. We keren terug via Izegem en langs het kanaal Roeselare - Ooigem en de Leie om zo terug in Harelbeke aan te komen. Prijs : 5 euro rondleiding muzeum L inbegrepen.

Inschrijven via guido.deloof@gmail.com en overschrijven op rek nr BE52 0010 4853 2109.

 
 

<
>
x