vtbkultuur Harelbeke

Harelbeke

Fiets, wijn en cultuur in de Bordelais

We bezoeken Bordeaux, Arcachon en de wijngaarden met de fiets. Cultuur, architectuur en natuur!!

Datum: 13/04/2019 tot 18/04/2019
Uur: 06:00
Uur van samenkomst: 05:45
Plaats: parking Lidl harelbeke
Adres: parking Lidl Harelbeke overacker, 34, 8530 HARELBEKE
Plaats van bijeenkomst: parking Lidl harelbeke
Prijs leden: 825
Prijs niet-leden: 850
Thema: Natuur
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip
Beschikbare plaatsen: 22

Architectuur, cultuur en natuur in de Bordelais.

Bordeaux, de Cité du vin. De Girondins genieten van de grand cru's. Bordeaux, de stad die onder Juppé een ware gedaanteverandering onderging. De oude havenkaaien met zijn oude havengebouwen werden aangepakt. Prachtig wandelen en fietsen kan je er ! We bezoeken er het museum "Cité du vin", een prachtig modern architecturaal gebouw. De Rue Sainte Cathérine is weerom de lange verkeersvrije shopping- en flaneermijl met een nieuwe moderne tram die er middenin rijdt. In Bordeaux staat "ecologisch" en "sustainable" hoog in het vaandel. 

We bezoeken Bordeaux maar rijden ook door de wijnvelden naar Pauillac. Over de fietsroute Roger Lapébie fietsen we over een oude spoorwegbedding door een licht heuvelend landschap richting Créon en Sauveterre in het Entre-deux-mers wijngebied. We rijden over de voie verte richting Arcachon en de Dune du Pilat. Door de dennebossen en langs de atlantische oceaan fietsen we naar Hourtin Plage.

We rijden er met onze fietsbus heen. Zodoende kunnen onze eigen fietsen mee!! Na de ritten (50 tot 70 km lang) komt de bus ons ophalen. En 's avonds genieten we van een lekkere maaltijd met vanzelfsprekend een ....... bordeauxwijntje inbegrepen.

De reis met de fietsbus, het verblijf in het hotel (1/2 pension) en het vervoer ter plaatse kost +/- 825 euro per persoon in een tweepersoonskamer (niet-leden betalen 855 euro). Deze prijs moet wel nog bevestigd worden.

<
>
x