vtbkultuur Harelbeke

Harelbeke

Cultuur en architectuur in Chicago

Chicago, stad van wolkenkrabbers. Stad van de architecten Frank Lloyd Wright, Mies Van der Rohe, Helmuth Jahn en vele anderen die er de skyline van deze stad bepaalden. De magnificent mile is de shoppingas van de stad. Michael Jordan en Obama zijn er thuis. Stad van muziek met de blues. Stad ook van de maffia met Al Capone en John Dillinger. De melting pot van de Midwest! Bezoek met ons deze stad.

Datum: 14/08/2019 tot 20/08/2019
Uur: 06:10
Uur van samenkomst: 06:00
Plaats: station harelbeke
Adres: stationsplein 1, 8530 HARELBEKE
Plaats van bijeenkomst: station harelbeke
Prijs leden: 1525
Prijs niet-leden: 1495
Thema: Architectuur
Type: Meerdaagse uitstap/vtbKultuur-trip

Met vtbKultuur trekken we naar Chicago van 14 tot en met 20.8.2019;

We ontdekken er de geschiedenis van de architectuur met de eerste wolkenkrabbers en de latere moderne en high-tech skyscrapers. Na de grote brand van 1871 werd het puin in het Michigan Lake gestort en daarop verscheen het prachtige Grant Park. De stad kreeg een modern stadspatroon waarlangs grote en brede straten werden aangelegd omzoomd met wolkenkrabbers in alle mogelijke stijlen. Chicago is een Walt-Disney park voor wolkenkrabbers met op een paar vierkante km verwezenlijkingen van beroemde architecten zoals Burnham, Sullivan, Frank Lloyd Wright, Mies Van der Rohe en Helmuth Jahn. De Magnificent Mile werd er de grote shoppingstraat met prachtige gebouwen, hotels, restaurants, musea en shoppingcentra. Shop till you drop. Aan het begin van deze straat vinden we er de Chicago Tribune Tower (hij lijkt op een St Rombautstoren wolkenkrabber) en de Wrigley building (hij lijkt op Giraldatoren uit Sevilla), beiden gebouwd aan het begin van de 20ste eeuw met ernaast de Trump tower uit de 21ste eeuw. 

In het centrum werd the loop bovengronds aangelegd, een metro die er in de hoogte een lus maakt en van waaruit alle metrolijnen vertrekken naar de suburbs. Ook daar vinden we prachtige gebouwen, malls en kunst in de publieke ruimte van o.a. Alexander Calder, Marc Chagall, Claes Oldenburg, Picasso en The Bean (Cloud gate) van de Brits-Indische kunstenaar Anish Kapoor. 

Via uitgekiende wandelingen ontdekken we deze stad van architectuur, blues en cultuur 

We mikken op een prijs van 1495 euro per persoon (in een tweepersoonskamer) inbegrepen:

- de vlucht vanuit Brussel naar Chicago en terug alle taksen inbegrepen

- alle vervoer ter plaatse

- het hotelverblijf van 5 nachten 

- alle begeleide wandelingen (toegang tot musea, uitzichtplatforms, enz.... niet inbegrepen)

 

<
>
x