vtbkultuur Harelbeke

Harelbeke

culturele fietsreis naar Thüringen

Fiets met ons langs riviertjes en over oude spoorwegbeddingen in het lieflijke Thüringen.

Datum: 02/09/2018 tot 08/09/2018
Plaats: harelbeke
Adres: station harelbeke station harelbeke, 8530 harelbeke
Prijs leden: 545
Prijs niet-leden: 565
Thema: Andere culturen
Type: Wandeling of fietstocht

Culturele fietsreis in Thüringen van 2 tem 8 september.

In het hart van Duitsland vind je Thüringen. Rond vijfhonderd na Christus was het een van de machtigste rijken van Midden-Europa. Ook daarna kwamen hier nog veel invloedrijke mensen vandaan zoals de literatoren Goethe en Schiller en ook Martin Luther, de grondlegger van het protestantisme. Ook componist Bach was nauw verbonden met deze groene streek. Cultuur te over dus maar de adembenemende natuur van de streek vormt dan juist weer de basis voor een ontspannende fietsvakantie.

Net zoals in de voorgaande jaren organiseren we terug een 7 daagse fietsreis ditmaal in Duitse deelstaat Thüringen. We rijden er langs rivieren en over een oud spoorwegparcours in een prachtige streek. De ritten langs deze rivieren en spoorwegroutes garanderen ons minimale hoogteverschillen. Uw eigen (ook elektrische) fiets kan mee met onze fietsbus.
De reis kost 545 euro per persoon en de single toeslag bedraagt 150 euro.
De personen die geen lid zijn van vtbKultuur, Pasar of Gezinssport Vlaanderen betalen een toeslag van 20 euro.
 

De verschillende fietstochten :

- Onze eerste fietstocht start vanaf ons hotel in Muhlhausen, een prachtig ommuurd stadje. We rijden over een tot fietspad omgevormde spoorwegbedding en komen voorbij het nieuwe middelpunt van Duitsland. De Duitse vlag wappert er aan het Mittelpunkt Deutschlands over ex Oost en West Duitsland. We rijden dan door het bosrijke gebied van het "Unesco Weltnaturerbe Nationalpark Hainich" tot Heldra. Daar volgen we hetriviertje de Werra die ons o.a. langs het Graues Schloss, Burg Creuzburg en de historische Werrabrug leidt.

- Onze tweede fietstocht start terug vanaf ons hotel over een oude spoorwegbedding richting Sondershausen. Waar eens de treinen denderden rijden wij nu met ons stalen ros. Het treinparcours garandeert ons een lichte hellingen en dalingen. Toch rijden we even bergop naar het Kloster Volkenroda met het Christuspavillon. Prachtige moderne architectuur in samenhang met de oude kloostergebouwen. Het Christuspavillon, het protestantse paviljoen op de wereldtentoonstelling van Hannover, werd volledig heropgebouwd in Volokenroda. We rijden gezapig verder naar Sondershausen waar de autobus ons opwacht.

- Onze derde fietstocht start terug vanaf ons hotel en brengt ons langs het mooie Unstrut dal. Het riviertje slingert zich langs mooie stadjes zoals Bad Langensalza, een kuuroord met een rozentuin en Japanse tuin om te eindigen in Erfurt. De bus wacht er ons op aan de Topf und Sohne fabriek. Hier werden de ovens gebouwd voor de KZ van o.a. Auschwitz..... Een enigszins luguber eindpunt voor onze fietstocht....

- Onze vierde fietstocht brengt ons terug langs de Werra die we stroomafwaarts volgen. We rijden reeds na een paar km het ex-ijzeren gordijn over en komen zo in de deelstaat Hessen. De Werra slingert dan weer Oost-Duitsland binnen langs de dorpjes Wahlhausen en Lindewerra. Een fietstocht door een deel van de recente Duitse geschiedenis.....

- Onze laatste fietstocht brengt ons vanuit de Rennsteig een berggebied. We dalen van een hoogte van 800 naar 200 meter. We rijden door een bosrijk gebied en komen op het laatste gedeelte weerom het Werra riviertje tegen.

Onze fietstochten bieden ons zeer afwisselende zichten, lieflijke fietspaden langsheen het water, prachtige kleine stadjes en nog zo veel meer.

 
Wat is inbegrepen in deze reis ?
- de bus/fietsreis met vervoer van uw eigen fiets
- het verblijf van 6 nachten in een 3*hotel (kamer en ontbijt)
- de begeleide fietstochten
- de toegang tot de musea en/of bezienswaardigheden
 
Niet inbegrepen ?
- de maaltijden die vrij kunnen gekozen worden
- annuleringsverzekering (35 euro)
- bijstandsverzekering (prijs op aanvraag)

<
>
x