Cultuursmakers

Harelbeke

ANNULATIE 2.5.20 : Ceci n'est pas un corps te Luik

Bezoek aan de tento "Ceci n'est pas un corps" en een korte architectuurwandeling vanaf het station Luik Guillemins tot La Boverie te Luik.

Datum: 02/05/2020
Uur: 07:15
Uur van samenkomst: 07:15
Plaats: Harelbeke
Adres: stationsplein 1, 8530 harelbeke
Prijs leden: 49
Prijs niet-leden: 55
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek

'Hyperrealisme' is een kunststroming die in de jaren 70 in de Verenigde Staten opdook.
Het abstracte de rug toekeren en proberen om een nauwkeurige weergave van de mens voor te stellen tot het punt dat de toeschouwers zich soms afvragen of ze te maken hebben met een echt lichaam. De hyperrealistische kunstenaar creëert een soms amusant, soms verstorend, maar steeds een betekenisvol kunstwerk.

Een selectie van een veertigtal hyperrealistische beeldhouwwerken van de grootste namen in de hedendaagse kunst (Paul McCarthy, George Segal, Ron Mueck, Maurizio Cattelan, Berlinde De Bruyckere, Duane Hanson, Carole Feuerman, John De Andrea…), worden in deze expo tentoongesteld. Deze expo schetst een weergave van de evolutie van de menselijke gestalte van de jaren 1970 tot vandaag.

De prijs omvat de treinreis vanuit Kortrijk, Harelbeke of Waregem, de toegang tot de expo, gidsing op de architectuurwandeling en doorheen de expo, een tweegangenmaaltijd met koffie in een restaurant met zicht op de Maas.

Op onze architectuurwandeling bekijken we het station Luik Guillemins (arch. Santiago Calatrava), Maison du Design, de financietoren (arch. Jaspers & Eyers), de voetgangers- en fietsersbrug (arch. Greisch), de mooie Tuikabelbrug (arch. Greisch), de Fragnée brug (speciaal gebouwd naar het voorbeeld van de Pont Alexandre in Parijs), het musée des Beaux arts (arch. Rudy Ricciotti) en het shopping center Médiacité (arch. Ron Arad). We bekijken op het eiland La Boverie (de wereldexpo had hier plaats in 1905) het werk van Pierre Schöfer, de Graffitti kunst van Noir-Artist en een kunstwerk van Jef Lambeaux (Le Faune mordu) dat net zoals zijn werk "de menselijke driften" werd verboden....

Inschrijven via guido.deloof@gmail.com

<
>
x