vtbkultuur Harelbeke

Harelbeke

Brusseldag - Bezoek Brancusi en Bruegel

Bezoek aan Europalia Roemenië (tento Brancusi) en lezing met bezoek aan tento over Bruegel

Datum: 30/11/2019
Uur: 08:15
Uur van samenkomst: 08:15
Plaats: stationsplein harelbeke
Adres: stationsplein 1, 8530 Harelbeke
Plaats van bijeenkomst: stationsplein harelbeke
Prijs leden: vanaf 45 euro
Prijs niet-leden: vanaf 45 euro
Prijs voorverkoop: n.v.t.
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek
Beschikbare plaatsen: 20

In de voormiddag bezoeken we de prestigueuze tento  "Brancusi: sublimation of Form" en in de namiddag staat de tento "Breugel zwart/wit" op het programma om te eindigen op de Grote Markt van Brussel.
Brancusi voor het eerst naar Brussel.onstantin Brancusi (1876-1957) is zonder meer één van de meest invloedrijke kunstenaars van de 20ste eeuw. Zijn fascinerende sculpturen maakten hem tot een pionier van het modernisme en vormen tot vandaag een bron van inspiratie voor tal van kustenaars. Maar behalve beeldhouwer was hij ook een buitengewoon fotograaf die een minder bekend maar schitterend oeuvre naliet.
Europalia focust op beide aspecten van zijn werk en brengt dit najaar voor de allereerste keer Brancusi naar België. Het wordt een unieke kijk op de kunstenaar en zijn atelier, een plek waar de toenmalige kunstwereld (Fernand Léger, Man Ray, Amedeo Modigliani....) graag over de vloer kwam. De tentoonstelling brengt topstukken uit musea en privé-collecties van over de hele wereld bijeen, waaronder Slapende muze, De Kus en Leda. Naast iconische sculpturen worden ook verbluffende fotografie en beelden getoond, net als werk van o.a. Marcel Duchamp, Medardo Rosso en Auguste Rodin.
Het bezoek aan de tento gebeurt onder leiding van een gids.
's Middags nemen we een lunch waarna we worden uitgenodigd op een lezing van +/- 1 uur over Breugel in de Koninlijke Bibliotheek van België.
Wist je dat Bruegel meer etsen en gravures dan schilderijen maakte? In zijn leven ontwierp hij zo'n 60 gravures die hem wereldberoemd maakten. Deze zwart-wit prenten waren heel populair, maar meer dan 400 jaar later zijn ze zeldzaam en uiterst kwetsbaar geworden. De Koninklijke Bibliotheek heeft een volledige en ongeëvenaarde collectie zwart-wit prenten van Bruegel. Deze unieke tekeningen worden alleen voor deze bijzondere tento uit het depot gehaald. Deze tento biedt inzicht  in het leven van Bruegel. Laat je inspireren door zijn geweldige tekeningen en maak je eigen kunstwerk. Met behulp van geavanceerde beeldvormingstechnieken zie je op deze tento hoe Bruegel zijn fascinerende tekeningen maakte. Je kunt het volledige creatieve proces beleven, van de eerste schets op papier tot en met de voltooide prenten.
Na deze tento trekken we naar de Grote Markt en bezoeken we de Kerstmarkt.
De uitstap kost:
45 euro voor diegenen die gratis per trein reizen
52 euro voor 65 plussers
59 euro voor alle andere deelnemers
Inbegrepen:
- treinreis heen en terug vanuit Kortrijk, Harelbeke en Waregem
- de tentoonstelling Europalia "Brancusi" met gids 
- de tentoonstelling over Bruegel met voorafgaande lezing van +/- 50 minuten over zijn werk
- het middagmaal (voorgerecht of soep, hoofdgerecht en koffie)
Voor deze uitstap hebben we slechts 20 plaatsen. Snel inschrijven is de boodschap!!! OP=OP
inschrijven per mail: guido.deloof@gmail.com
 
 

<
>
x