vtbkultuur Harelbeke

Harelbeke

14.11.2020 - Bezoek expo Warhol, the American Dream Factory te Luik

Warhol, The American Dream Factory blikt terug op de carrière van een van de meest invloedrijke kunstenaars van de XXe eeuw en confronteert het met de ups en downs van zijn tijd.    

Datum: 14/11/2020
Uur: 09:10
Uur van samenkomst: 09:10
Plaats: Harelbeke
Adres: stationplein 1, 8530 Harelbeke
Plaats van bijeenkomst: Stationplein Harelbeke
Thema: Beeldende kunst
Type: Groepsbezoek

Gebruik uw gratis "Hello Belgium" ticket voor dit bezoek!! Voorafgaand aan het bezoek maken we een wandeling "in open lucht" in Luik. Ook nemen we een Luiks middagmaal (boulettes au sirop de liège +  Café Liègeois) in een restaurant in de buurt van het museuem.

Deze expo gaat niet enkel om een retrospectieve van de kunstenaar maar ook om een tentoonstelling die drie decennia Amerikaanse geschiedenis traceert aan de hand van Warhols visie op iconen, mythen en andere maatschappelijke fenomenen. Warhols ironische blik belicht ook de keerzijde van de Amerikaanse zoektocht naar grootsheid. Het zijn inzichten die tot vandaag actueel zijn.

Een gedurfde scenografie zal het hart van La Boverie in Luik laten kloppen op het ritme van de waanzinnige nachten in de Factory in Manhattan waar muzikanten, dichters, acteurs en kunstenaars elkaar vonden.

In een notendop:

  • Iconische werken van Andy Warhol, een van de grootste kunstenaars van de tweede helft van de XXe eeuw, en deze die hem voor-of nagingen (Basquiat, Duchamp, Lichtenstein,…).
  • Een tentoonstelling in de vorm van een historisch fresco dat aantoont hoe Andy Warhol en de Factory de Amerikaanse droom en haar duistere kantjes kristalliseerden.
  • Een multidisciplinaire aanpak met nadruk op performanties: poëzie, muziek en experimentele cinema.
  • Uitzonderlijke archieven uit de eerste hand.

 

 

<
>
x