vtbkultuur Geel

Geel

Slovakije 2 tot 9 augustus 2019

Cultuurreis

Datum: 02/08/2019 tot 09/08/2019
Plaats: Doorheen het land
Prijs leden: 1225
Prijs niet-leden: 1225
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement
Beschikbare plaatsen: 9
Foto's: Bekijk foto's van deze activiteit (slideshow)

 

 Een gevarieerde kijk op een ongekende parel: Slovakije van 2 tot 9 augustus 2018 

Dag 1: reis naar Bratislava 

We vertrekken met een vlucht (Zaventem-Wenen of gelijkaardig) en reizen zo verder naar de hoofdstad van Slovakije: Bratislava. We laten onze bagage achter in het verblijfshotel, en we gaan de oude binnenstad verkennen met zijn kathedraal, oude stadspoort, paleizen. Na de lunch nog even naar de burcht van Bratislava met zijn mooie uitzicht. Avondmaal, overnachting in een 4* hotel in het centrum van Bratislava. 

Dag 2: Bratislava 

Na een lekker ontbijt nemen we de boot op de Donau (in combinatie met bus) naar het kunsteneiland Danubiana. Danubiana is een initiatief van kunstverzamelaar Meulensteen met een mooie collectie aan moderne kunst. En vandaag wandelen we ook in een wijk met prachtige Art Nouveau gebouwen en o.a. ook de blauwe kerk. Avondmaal, overnachting in een 4* hotel in het centrum van Bratislava

Dag 3: Modra 

Deze morgen rijden we naar het wijngebied van de Kleine Karpaten. Onderweg bezoeken we een interessant keramiekfabriekje (Majolika) en we degusteren wijn midden de wijnranken. Na een lekkere lunch rijden we richting de Liptov regio waar we worden opgewacht voor een welkomstdrink. Avondmaal en overnachting in Sojka resort****. 

Dag 4 Liptov 

In de Liptov regio bezoeken de sprookjesachtige grotten van Demanova. Na een lunch in Sojka resort, rijden we naar de waterval van Lucky en ondergaan we de tijd in het bergdorpje Vlkolinec, Avondmaal en overnachting in Sojka resort****. 

Dag 5: Spis 

Via de Hoge Tatra, het kleinste hooggebergte van de wereld naar de UNESCO stad Levoca. In deze kerk vinden we het hoogste houten retabel ter wereld. We lunchen in een typische lokale zaak en in de namiddag bezoeken we een andere indrukwekkende plek: de grootste burchtruine van centraal Europa. Avondmaal en overnachting in Sojka resort****. 

Dag 6: Orava 

Orava ligt aan de Poolse grens. We ervaren via de vlottentocht op de rivier hoe vroeger o.a. zout van Krakau naar de Zwarte zee werd vervoerd. Veilig terug aan wal bezoeken we de gevarieerde tentoonstelling van de burcht van Orava. Lunch is er een in een lokaal brouwerijtje onder de burcht. Afsluiten doen we in het prachtige kader van het openluchtmuseum van Zuberec. Avondmaal met oa folkloremuziek en dans. Overnachting in Sojka resort****. 

Dag 7: Liptov 

Even wat rustiger aan met een bezoek aan de houten kerk van Svaty Kriz en tijd voor een museum, winkel of terrasje in het provinciestadje Liptovsky Mikulas. Na de lunch een aangename wandeling rond Malatiny met oa een bezoekje aan het historische dorpje Partizanska Lupca. Avondmaal en overnachting in Sojka resort****. 

Dag 8: Terug naar het Westen 

In de voormiddag stoppen we in het mooie stadje Banska Bystrica. Een stad die rijk werd door de koperontginning in de middeleeuwen. Na een stadswandeling is er tijd voor een vrije lunch, bezoek aan het oorlogsmuseum of voor de laatste inkopen en rijden we richting Wenen voor de terugvlucht na een leuke kennismaking met deze minder bekende bestemming

Prijs: 

1.225 euro pp in een tweepersoonskamer alleenreizende: + 140 euro Minimum 25 personen Bij minder herbekijken we de prijs 

Inbegrepen: 

Vlucht heen en terug 

Alle transfers met een comfortabele bus 

Begeleider in het Nederlands: Abram Muller Alle inkomgelden, begeleide bezoeken, boottocht, folklore-avond 

1 nacht met ontbijt in een **** hotel in het centrum van Bratislava 

Driegangenavondmaal in het centrum van Bratislava 7 nachten halfpension in Sojka resort (Ontbijtbuffet, driegangenavondmaal in de vorm van buffet met keuze uit Slovaaks, internationaal of vegetarisch menu) Vrij gebruik van binnenzwembad, wellness, fitness, internet Moderne ****kamers met alle comfort Alle lunches vanaf dag 1 t.e.m. dag 7. (dag 8 = vrije lunch) 

Gebruik van een audiosysteem voor het stadsbezoek, bezoek Spisregio en bezoek Oravaregio. 

Niet inbegrepen: 

dranken, persoonlijke uitgaven, lunch laatste dag, fooien, massages of andere verzorgingsprocedures, eventuele toeslagen voor brandstof of bagage, reis- of annulatieverzekering 

Hoe inschrijven? 

Een afdeling moet een optie nemen en doorgeven aan Kris Van Pelt. De afdeling maakt de reclame en ten laatste op 15 december geeft ze het aantal door. 

De voorschotten worden gestort op de provinciale rekening en de verdere planning wordt doorgegeven. 

Voor de eigen leden – dit niet voor de leden enkel voor de afdelingen Eerst vragen de leden naar een inschrijvingsformulier bij de afdeling en bij bevestiging moeten ze het voorschot van 300 euro op de afdelingsrekening die dit doorstort naar de rekening van de provincie. Tegen 1 juni 2019 betaal je het saldo aan de provincie Je krijgt rond 15 juli nog eens al de info.

<
>
x