vtbkultuur Geel

Geel

Reisreportage Myanmar (Birma)

Een schitterende reisreportage van Guido Vervoort, over Myanmar (het verre Oosten)

Datum: 15/11/2021
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:30
Deuren open: 19 u 30
Plaats: Cultuurcentrum De Werft
Adres: Werft 32, 2440 Geel
Prijs leden: 5,00 €
Prijs niet-leden: 7,00 €
Thema: Andere culturen
Type: Reportage of lezing

Myanmar (vroeger Birma) is nog niet zo heel lang opengesteld voor het toerisme, en daardoor nog één der meest authentieke en exotische landen van Azië.  Een land met een schitterende tropische plantengroei.  Een smeltkroes van Birmaanse, Chinese en Indische cultuur en een bevolking die, ondanks hun eenvoudige bestaan, uiting geeft van een buitengewone en oprechte vriendelijkheid.  Bijna iedereen draagt nog de traditionele klederdracht.  Een land, geheel doordrongen van het Boeddhisme en het is dan ook bezaaid met ontelbare gouden pagodes en tempels die schitteren in de tropische zon.  Eén der indrukwekkendste archeologische sites ter wereld is het ruïneveld van Bagan met zijn meer dan 2000 pagode-ruïnes.  Overal in het land kleurige markten waar we ogen te kort komen om alle exotische indrukken in ons op te nemen.  Het idyllische en betoverende Inle-meer waar “beenroeiers” met fuiken vissen.  In de afgelegen bergen bezoeken we authentieke volksstammen in nog uiterst primitieve levensomstandigheden.  Reizen in Myanmar is het ontdekken van een kostbaar gouden juweel….

Vooraf inschrijven is niet verplicht, maar wel gewenst. Er zijn nog steeds coronaregels van toepassing.

Het verschuldigde bedrag kan worden gestort op onze afdelingsrekening BE45 6528 5514 3089, met vermelding reisreportage Birma.

Wij behouden ons het recht voor de activiteit te annuleren bij onvoldoende inschrijvingen. Het reeds gestorte bedrag wordt dan terugbetaald.

<
>
x