vtbkultuur Brussel Ganshoren

Brussel Ganshoren

Op de koffie met Zaki

"Ondeugender ouder worden"

Datum: 21/02/2019
Uur: 14:30
Plaats: GC DE ZEYP
Adres: Van Overbekelaan 164, 1083 Ganshoren
Plaats van bijeenkomst: GC DE ZEYP
Prijs leden: 4
Prijs niet-leden: 5
Thema: Literatuur
Type: Reportage of lezing

Zaki begon in de jaren 60 op radio als eerste disck-jockey van het land. Dat dj’en kan hij nog altijd niet laten. Sinds een paar jaar is hij af en toe terug te horen op radio. Voor televisie maakte hij muziekprogramma's, bracht bijvoorbeeld The Scabs voor het eerst op de buis, en maakte een special met de ontluikende groep Queen. Als tv-producent kreeg hij de H van Humo voor Rock Rapport. Hij heeft gewerkt als regisseur, redacteur, adviseur, auteur, acteur en zelfs een keer als directeur. Zijn twee zonen hebben een succesvolle rockband en zijn internationaal vermaarde deejays.

Ondeugend ouder worden - humoristische levensinzichten

Het boek ‘Ondeugend Ouder Worden’ van Zaki heeft de top tien gehaald, en deze lezing trekt volle zalen. Verwacht geen lullige raadgevingen. Geen ongevraagde adviezen over rollators en testosterongel, maar humoristische levensinzichten. Want... wij leven langer en gelukkiger.

In deze vrolijke lezing vertrekt Zaki van de vooroordelen die bestaan over de latere leeftijd. Senioren worden meestal - onder andere door de media - als minderwaardig afgeschreven. Want jonger is zogezegd beter. Een karikatuur, natuurlijk. Eeuwenlang stond een hoge leeftijd voor verwezenlijkingen, ervaring en wijsheid die respect verdienden.

Het is de tijd van de wondermooie levensherfst, waarin we meer presteren en beter tegen stress bestand zijn. We hebben meer geduld en genieten van de intense relaties met onze partners en kleinkinderen. We kunnen de deugniet in onszelf weer aan het woord laten. En problemen bestaan niet langer, of zijn in elk geval niet meer van belang. Eindelijk hebben we tijd voor kwaliteit. Het is een hoopgevend idee voor jongere mensen: oud zijn is iets prettigs om naar uit te kijken.

---

<
>
x