vtbkultuur Ganshoren

Ganshoren

Op de koffie met Veerle Maebe

"Recht van spreken" Over mensen achter het justitieapparaat die dagelijks geconfronteerd worden met daders en slachtoffers.

Datum: 19/04/2018 tot 19/04/2018
Uur: 14:30
Plaats: GC De Zeyp
Adres: Van Overbekelaan 164, 1083 Ganshoren
Prijs leden: 4
Prijs niet-leden: 5
Thema: Literatuur
Type: Reportage of lezing

Donderdag 19 april om 14:30 in GC De Zeyp

Veerle Maebe uit Gooik schreef met ‘Recht van spreken’ een opmerkelijk boek. Ze vroeg aan Medewerkers van justitie hoe zij zich voelen. De mensen achter het justitieapparaat, die dagelijks geconfronteerd worden met daders en slachtoffers. Veerle tekende hun verhalen op. Hoe voelt het om iemand als Marc Dutroux te verdedigen? Hoe breng je slecht nieuws aan bij nabestaanden van slachtoffers? Wat als er op de tafel van een patholoog een kind komt te liggen? Hoe hou je jezelf als hulpverlener staande tussen zoveel verhalen van miserie? Het zijn maar enkele vragen waar Veerle Maebe in haar nieuwe boek ‘Recht van spreken’ een antwoord op zocht.

Ze had gesprekken met achttien mensen, advocaten, politiemensen, medewerkers van justitie, tot zelfs bij de minister van justitie zelf.

Veerle Maebe is tolk van opleiding. Schrijven doet ze vooral uit hobby en uit passie voor menselijke verhalen. In Gooik en omgeving is ze vooral bekend van haar vele bijdragen voor de heemkundige kring van Gooik. ‘Recht van spreken’ is haar zevende boek

<
>
x