vtbkultuur Brussel Ganshoren

Brussel Ganshoren

Op de koffie met "Gerrit Janssens"

Gerrit Janssens (1975, Antwerpen) wou als 9-jarige knaap zeer graag striptekenaar worden. Hij tekende zonder ophouden, tot iemand zei dat hij beter was in verhalen verzinnen dan in tekenen. Hij werkt als copywriter bij een communicatiebureau in Mechelen; woont in Antwerpen, is getrouwd en heeft twee drukke zonen. In zijn vrije tijd coacht hij jonge voetballers.

Datum: 16/05/2019
Uur: 14:30
Plaats: GC De Zeyp
Adres: Van Overbekelaan 164, 1083 Ganshoren
Prijs leden: 4
Prijs niet-leden: 5
Thema: Literatuur
Type: Reportage of lezing

In 2017 komt zijn eerste roman uit "Twaalf"
 
 
In Twaalf zet Gerrit Janssens op ontroerende wijze de stem van een twaalfjarige neer, terwijl hij tegelijkertijd grote thema's op een intelligente, scherpzinnige manier laat schitteren onder de oppervlakte. Twaalf is zowel actueel als tijdloos.
Een twaalfjarige jongen besluit op een ochtend de deur uit te stappen, om voorlopig even niet terug naar huis te gaan – weg van zijn ruziënde ouders en de bedrukte sfeer, die sinds de recente dood van zijn opa alleen nog maar erger is geworden. Terwijl hij langzaam richting stadscentrum loopt, wordt door middel van flashbacks en onverwachte ontmoetingen duidelijk waarom hij heeft besloten in ieder geval één dag van het veelbewogen jaar 2012 niet in de buurt van zijn ouders te zijn. De lokale kathedraal, een desastreuze vakantie op Kreta en een obsessie met fotografie staan centraal in deze roman, die aan de oppervlakte verraderlijk eenvoudig lijkt maar die met elk hoofdstuk de leeftijd van de verteller meer overstijgt.

 

<
>
x