Onderzoek naar culinair erfgoed en eetcultuur in Vlaanderen
Datum: | 23/11/2017 tot 01/01/1970 |
Uur: | 20:00 |
Deuren open: | 19:30 |
Plaats: | Bibliotheek Duffel |
Plaats van bijeenkomst: | Bibliotheek Duffel |
Prijs leden: | € 3,00 |
Prijs niet-leden: | € 5,00 |
Thema: |
Culinair |
Type: | Reportage of lezing |
Van 16 tot 26 november 2017 vieren we in Vlaanderen de Week van de Smaak met als thema: de Smaak van Morgen.
In de Week van de Smaak kunnen verenigingen, scholen, rusthuizen, restaurants en andere horecazaken nadenken en meewerken aan het thema Smaak van Morgen.
Want wie de smaak van vroeger kent, kan een heel andere kijk hebben op de Smaak van Morgen.
In het kader van de Week van de Smaak nodigen de Duffelse Heemkring , Het Davidsfondsi en Cultuursmakers Duffel André Delcart uit voor een lezing Winterfeesten & Gebak van Allerheiligen tot Driekoningen.
André Delcart doet al jarenlang onderzoek naar het culinair erfgoed en de eetcultuur in Vlaanderen.
Hij heeft heel wat ervaring met bedrijfsgeschiedenis en bedrijfserfgoed.
Zo schreef hij onder meer de geschiedenis van peperkoekfabrikant Vondelmolen.
Het belooft alvast een smakelijke voordracht te worden die met een pauze onderbroken wordt om onze smaakpapillen even te toetsen.
©
©