vtbkultuur Duffel

Duffel

LEZING: INSPIRERENDE BAROK

Professor Tamara Ingels brengt ons een lezing over de kunststroom BAROK

Datum: 19/04/2018 tot 19/04/2018
Uur: 20:00
Uur van samenkomst: 19:30
Deuren open: 19:30
Plaats: Bibliotheek Duffel
Adres: O.L.Vrouwstraat 1, 2570 Duffel
Prijs leden: € 5,00
Prijs niet-leden: € 7,00
Thema: Beeldende kunst
Type: Reportage of lezing

De volgende drie jaar zet Toerisme Vlaanderen  onze Vlaamse Meesters van Eyck, Bruegel en Rubens volop in de kijker.
In 2018 zal Rubens prominent naar voor geschoven worden en Antwerpen pakt uit  met een groots project 'Antwerpen Barokstad'.
Professor Tamara Ingels, die reeds verscheidene malen in onze afdeling een lezing gaf over kunststijlen, zal nu  de barokstijl belichten.
Zij is doctor in de Kunstwetenschappen en Archeologie.
Als funerair consulent werkt ze vaak in samenspraak met gemeentebesturen en/of verenigingen aan de bescherming van funerair erfgoed.
Door toedoen van vtbKultuur provincie Antwerpen zal deze voordracht "Inspirerende Barok" ook in Brasschaat en Geel georganiseerd worden.
Tijdens deze lezing vormen we een beeld van wat Barok is en zoeken we naar een aanknopingspunt om deze levendige stijl te verkennen.
We gaan in op enkele grote namen van de Barok bij ons en ook verderweg (Rubens, Bernini) en we krijgen enkele parels uit de schilderkunst,
de beeldhouwkunst en de architectuur, zodat we ons kunnen verdiepen in de inhoud, grandeur en ideeën van de barokke stijlperiode.
Iedereen die van kunst houdt en verder geïnteresseerd is in haar verschillende stromingen, mag deze lezing niet missen en kan op de drie
bovenvermelde plaatsen deze boeiende lezing komen volgen.

<
>
x