vtbkultuur Deurne/Berchem

Deurne/Berchem

Tentoonstelling 'VAN EYCK, EEN OPTISCHE REVOLUTIE' - Afgesloten

Op zaterdag 18 april 2020 bezoeken we met onze afdeling de tentoonstelling ‘Van Eyck, een optische revolutie’ in het Museum voor Schone Kunsten (MSK) te Gent.

Deze tentoonstelling roept zichzelf uit tot een ‘once-in-a-lifetime’-ervaring tijdens het Gentse themajaar ‘OMG! Van Eyck was here’.

 

Datum: 18/04/2020
Plaats: Museum voor Schone Kunsten
Plaats van bijeenkomst: Fernand Scribedreef 1
Prijs leden: 22 euro
Prijs niet-leden: 25 euro
Type: Tentoonstelling

Wereldwijd zijn er van de Vlaamse meester Jan Van Eyck slechts een twintigtal werken bewaard. Zeer uitzonderlijk reist zeker de helft van deze werken in 2020 naar Gent voor de tentoonstelling ‘Van Eyck, een optische revolutie’ in het MSK. Hier worden ze samengebracht met werk uit het atelier van Van Eyck, kopieën van intussen verdwenen schilderijen en meer dan 100 topstukken uit de late middeleeuwen.     

Het wordt dus een niet te missen krachttoer die de wereld van Van Eyck en zijn revolutionaire blik  tastbaarder maakt dan ooit.                                                              

Deze tentoonstelling loopt slechts drie maanden van 1 februari tot en met 30 april 2020

De acht gerestaureerde buitenluiken van ‘De Aanbidding van het Lam Gods’ staan uiteraard centraal in de tentoonstelling. De panelen worden verdeeld over de tentoonstellingszalen, zodat jullie dichter dan ooit bij het meesterschap van Van Eyck komen… Mis deze unieke kans dus vooral niet!

De prijs van het ticket is 22 Euro waarin een audiogids is inbegrepen.

 

Daar er een groot aantal bezoekers wordt verwacht voor deze tentoonstelling, wordt er voor de tickets met tijdsblokken van 20 minuten gewerkt waarbij je met het ticket binnen kan in het museum. Hoe lang je in het museum blijft is niet bepaald en je bent dus vrij om de kunst op je eigen tempo te ontdekken.

Wij bezoek deze tentoonstelling om 10.10u
Juiste afspraken later.

Inschrijven voor 30 oktober 2019!!

<
>
x