vtbkultuur Deurne/Berchem

Deurne/Berchem

Romantische middag met meesterwerken van Mozart - Afgesloten

Antwerp Symphony Orchestra: "Paul Lewis ontroert met Mozart"

Een romantische middag met meesterwerken van Mozart. Zijn Pianoconcerto nr. 27 was het laatste wapenfeit van Mozart als concertsolist. Je kan er een groot aandeel melancholie en berusting in ontdekken, alsof de componist zijn einde voelde naderen

Datum: 07/03/2020
Uur van samenkomst: 15:00
Plaats: Koningin Elisabethzaal
Plaats van bijeenkomst: Astridplein 26
Prijs leden: 34,20 euro
Prijs niet-leden: 38 euro
Thema: Muziek
Type: Podiumactiviteit - concert

Met zijn indringende Maurerische Trauermusik die hij schreef voor de vrijmetselaarsloge, bouwde Mozart een brug naar de Romantiek. De ‘pastorale’ Tweede symfonie is Brahms’ wondermooie bijdrage aan dit nieuwe muziektijdperk waarin componisten vooral het hart lieten spreken.

 

Paul Lewis: piano 

Lewis wordt internationaal beschouwd als een van de toonaangevende musici van zijn generatie. Hij studeerde bij Joan Havill aan de Guildhall School of Music and Drama in Londen en bij Alfred Brendel en treedt regelmatig op met ‘s werelds meest vooraanstaande orkestenwaaronder de symfonieorkesten van Boston, Chicago en Londen, de New York Philharmonic, het Koninklijk Concertgebouworkest. 

 

Philippe Herreweghe: dirigent

Herreweghe werd geboren in Gent en combineerde er zijn universitaire studies met een muzikale opleiding aan het conservatorium, waar hij piano volgde bij Marcel Gazelle. In dezelfde periode begon hij te dirigeren en in 1970 richtte hij het Collegium Vocale Gent opSinds 1997 is hij als dirigent verbonden aan het Antwerp Symphony Orchestra. 

 

Tickets: € 34,20 leden – € 38 niet-leden (rang 1), inclusief programmaboekje.

De plaatsen zijn beperkt! 

Inschrijven voor 10 januari 2020

<
>
x