Cultuursmakers

Deurne/Berchem

KnipoogDag Ieper

Nationale activiteit - inschrijving wordt afgesloten op 11 juli

Datum: 29/08/2021
Plaats: Ieper
Adres: Westhoek , 8900 Ieper
Prijs leden: 30 euro
Prijs niet-leden: 36 euro
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Evenement

Voormiddag:Bezoek aan het HOPMUSEUM in Poperinge

Goesting om meer te weten over de hop- en biercultuur van de Westhoek?
Dan is Poperinge de juiste bestemming. Het is bijna de enigste plek in België waar hop wordt geteeld. De hangende tuinen van de 18 hopboeren beslaan er een oppervlakte van bijna 150 ha. Wist je trouwens dat maart
de maand is van de hopscheuten, de jonge uitlopers van de hopplant ?

HOPMUSEUM IN POPERINGE

Poperinge is de hoofdstad van het Goede Leven én van de hopteelt. In het Hopmuseum nemen typische personages zoals De Neus en De Zakker je mee langs de Belgische hop- en biercultuur. In dit complex, waar hop vroeger werd gewogen, gekeurd en gestapeld, kom je alles te weten over de geschiedenis van de hopplant, de veldwerken, de hopoogst en de toepassingsvormen. Bewonder er dé Belgische biercollectie met meer dan 2000 bieren, verzameld in één lange muurkast en gedigitaliseerd in de 'biertafel'.

Een kenner neemt je tijdens de KnipoogDag op sleeptouw doorheen het museum en maakt je wegwijs in de geschiedenis, de teelt en de hoppluk van vroeger en nu. Uiteraard komt ook de Belgische biergeschiedenis aan bod. Ruik, voel en proef de Belgische hop !

Op de middag: facultatieve maaltijd aan 20 euro per persoon ( exclusief dranken)

 

Namiddag: CULTUREEL STADSFESTIVAL IN IEPER.

In de namiddag, van 14 tot 17 uur, kan je individueel of in kleine groepjes en aan de hand van een programmablad Ieper verkennen. Met je Cultuursmakersbutton opgespeld ben je welkom op verschillende bezoekpunten. Je ontdekt vele monumenten die getuigen van een zeer rijk en divers verleden. Tijdens de middeleeuwen was Ieper een bloeiende handelsstad en één van de grote Vlaamse lakensteden naast Brugge en Gent. De indrukwekkende Lakenhallen is het bewijs van deze glorieperiode. Ook de Sint- Maartenskathedraal en de prachtige vestingen dateren uit dit tijdperk.
Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd de charmante stad herleid tot een grote puinhoop. Ieper werd bijna volledig vernield door vier jaren van zinloos geweld.
Met respect voor het verleden bouwden de Ieperlingen hun stad weer op. Ieper telt ook heel wat mooie kerken waarvan de verschillende torens de skyline van de stad op vandaag nog kenmerken. Gidsen staan ter plekke en laten je verder kennismaken met de vele gekende en minder gekende pareltjes van Ieper.
Van 17 tot 18 uur sluiten we de KnipoogDag af met een drankje.

 

Meer info vind je vanaf begin juli op www.knipoogdag.be

 

Vertrek: ofwel aan de P&R parking te Sint Job ofwel Crown Plaza hotel
Uur van vertrek wordt later meegedeeld. In de prijs is busvervoer geregeld.
Geen maaltijd! Apart vermelden!

 

 

<
>
x