Cultuursmakers

Deurne/Berchem

Expo Roger Raveel - online

In 2021 vieren we 100 jaar Roger Raveel (1921-2013) het uitgelezen ogenblik voor een grote tentoonstelling. Raveel wordt beschouwd als belangrijke Belgische schilder van de tweede helft van de 20e eeuw.

Datum: 08/05/2021
Uur: 10:30
Plaats: Inkomhal Bozar
Adres: Ravensteinstraat 23, 1000 Brussel
Prijs leden: gratis
Thema: Geschiedenis en erfgoed
Type: Tentoonstelling

In 2021 zou Roger Raveel (1921-2013) 100 jaar geworden zijn. Een ideale gelegenheid voor BOZAR om een grote retrospectieve aan zijn werk te wijden. Die loopt van 26 februari tot 4 juli 2021 in Brussel. Raveel wordt beschouwd als een van de belangrijkste Belgische schilders van de tweede helft van de 20ste eeuw, maar hij onderscheidde zich radicaal van zijn generatiegenoten door een geheel eigen en bijzondere beeldtaal. Gedreven door een zoektocht naar realisme en de essentie der dingen werd zijn onmiddellijke omgeving zijn belangrijkste inspiratiebron. Een keuze die ook vandaag, in de hoogdagen van de geglobaliseerde kunst en haar stereotypen, nog steeds revolutionair is. Doorheen verschillende thematische hoofdstukken traceert de tentoonstelling Raveels lange artistieke parcours.

In Bozar zijn momenteel het aantal groepsbezoeken per dag beperkt tot max. 8 alsook het aantal deelnemers (max. 10) per gids. Er is een grote interesse voor deze tentoonstelling. Wij verwachten dat de beperkende Covid-19 maatregelen van toepassing zullen blijven bij de expo Roger Raveel, 
P.S.: Bij verstrenging kunnen we alternatief een virtuele tour plannen

Deelname: gratis. Je moet je enkel inschrijven.
Op 6 mei 's avonds krijg je een link en kan je op zaterdag het bezoek volgen via Zoom.

<
>
x